Thursday, January 26, 2012

Tekanan Perasaan

Pagi tadi sempat online fb sekejap. Tengok hot chat hot.fm pagi tadi pasal stress kan?

Aku pelik. Dulu dan sekarang kalau stress habit aku lain.

Dulu kan.. dulu...

Kalau stress, aku suka cuci baju dan seterika baju. Walauuuuuuuuuuuupunnnnnnnnnnnnnnnnnnn baju tu semua dah cuci, dah seterika. Gila no! Bayangkan kalau stress belajar tengah-tengah malam aku akan pegi bilik air, cuci baju. Sorang-sorang tak kisah. Yang pentingggggg.. hati puas. 

Sama la seterika baju. Yang pentingggggggg.. hati puas. Lepas tu baru boleh sambung study balik. Tak pun kalau letih, aku dah boleh tidur. Tak yah dah stress.

Lagi satu, habit aku. Aku kalau stress sukaaaaaaaaaaa beli makanan. Semua benda aku rasa sedap. Semua benda rasa nak makan. Tapiiiiiiiiiiiiii... lepas tu menyesal. Biasanya akan membazir sebab aku tak makan banyak pun. Sebab tak de selera. Setiap kali. Bukan sekali. Setiapppppppp kaliii. Tambah stress!

Tapi itu dulu. Kalau sekarang??

Aku stress, aku cari kamu. Lepas tu membebel macam-macam benda, dah tu lega. Woha! 

Stress nak ikut p Bandung!

Source : gua.com.my

Kalau kamu, stress buat apa ya?













p/s: Nak ikut p bandung boleh bang? Awak buat kerja, saya pegi shopping. Eh??

7 kata-kata jiwang:

Anne said... BALAS

kmk pun kemungkinan akan ke bandung juak next mth.

Liyana said... BALAS

dlu sblm ade pakwe, klu stress tulis kt diary. skrg dh ade hasben, mmg bulat2 cite sume kt die, lega rase, hehehe

Amni said... BALAS

Dear kak Anne,
STRESS! Haha

Dear Sis Liyana,
boleh jadi idola ni sis.. hehe.. lepas ni nak membebel dalam diary.. tp serius malas menulis.. hahaha

ainz said... BALAS

comel,la amni..lelaki memang kena tadah telinga..diorang harus belajar n mencontohi saidina umar al Khatab..yang sabar mendengar luahan hati seorang isteri.. :)

nabilah_2908 said... BALAS

bila Amni cerita semuanya kat Amir...Amir buat apa..? dia dengar kan je la eh..? ;)

kalau sy stress...hmm...sy lebih suka main air...duduk la dalam bilik air tu paling lama 1/2 jam...air tu boleh bawa pergi stress kita...lepas tu lega la juga.. :)

♥ p a a n i ♥ said... BALAS

stress kee?? hehe..mkn la byk2..

aku kalau stress aku tido :p

Etong said... BALAS

kalau etg stress etong tidur..hehe kalau tidak pun ambik air smbhyg dan buat solat sunat..insyaALLAH hati akan lebih tenang.. :)

Newer Post Older Post Home