Monday, July 19, 2010

Hah? Dah satu, satu lagi....


Kamu,

Habis je mesyuarat staf, saya tengok handphone, banyak giler miscalled dari mak dan kakak. Nape tah. Hati saya asyik berdebar-debar semacam je dari masa mesyuarat. Balik je rumah masa rehat tengah hari, terus telefeon mak. Mak bagitau Carlisyia de tunggakan RM380. RHB telefon rumah. Hah? Macam mana boleh de tunggakan? Padahal everymonth pon bayar on time. Kadang-kadang bayar awal lagi. Pastu siap bayar lebih pulak tu. Saya tak puas hati, saya telefon RHB sendiri. Dorang cakap tunggakan RM380 tu untuk bulan Julai nyer tunggakan. Eh? Bulan Julai tak bis lagi dah de tunggakan? Kan due nyer 7 Ogos? Tak.. Dorang bagitau untuk bulan Julai, due date nyer 7 Julai. Tak puas hati betul. Malas nak bertekak saya bagitau saya bayar esok je. Hum…


Kamu,

Ada lagi. Mak bagitau de saman Carlisyia tiga keping. Dua dari trafik dan satu dari MBKS. Bila masa plak saman tu yek? Kat mana? Adeh! Mesti sebab kita parking kat belakang Mc Donald masa nak lunch kat Tun Jugah kan? Untuk trafik tu RM60. MBKS tu plak RM5. Semua sekali RM65.


Kamu,

Kalau RM380 + RM65 tu campur boleh wat beli flight tiket pegi balik KL jumpa kamu. Waaa… Tak pon saya boleh angkut handbag ROXI satu, wedges crocodile satu dan abaya lagi satu. Umph! Sungguh tak seronok!


Kamu,

Ada lagi. Saya beli aiskrim. Aiskrim tu orang kedai tu bungkus ngan kertas sepaya tak cair cepat. Lepas tu, saya bawak balik rumah, saya lupa nak bukak kertas tu. Terus je masuk kat dalam peti sejuk. Tapi saya tak letak kat freezer. Saya letak kat bahagian tengah peti sejuk tu sebab nak cepat masuk office dan freezer tu penuh ngan ais. Bila tengah malam terasa nk makan aiskrim tu. Skali…. Bila saya bukak…. Dah agak cair… Haihhh…. Tak seronoknya! Lepas tu tengah-tengah malam saya ketuk-ketuk buangkan ais kat freezer tu sebab nak masukkan bekas aiskrim tu. Adeh!


Kamu,

Satu lagi. Masa saya ngah tengok National Geografic semasa nak tunggu Isya’, handphone saya berbunyi. Ada SMS masuk. Seronoknya saya. Mana tau dari kamu. Tapi… SMS dari celcom bagitau SMS yang saya hantar semalam tak deliverd. Oh! Sedih betul. Macam mana saya boleh lupa yang kamu nyer handphone kena tahan? Hum….


Kamu,

Saya simpan semua SMS yang saya nak bagi kamu dalam draft. Ti kamu dah dapat balik handphone tu, saya send semua kat kamu okey? Sorry… Banyak cakap kan? Semua benda nak ngadu. Bukan ngadu, nak cerita je. Harapnya sampai bila-bila pon kamu tak bosan dengan cerita saya. Harapnya kalau saya pergi lagi awal dari kamu, kamu akan rindukan cerita saya…..



Saya membebel,

22 kata-kata jiwang:

ztie said... BALAS

wuu..sapa soh paking cya. Lenkali jgn paking cya gk k. Em. Bp lmk dha ktk 2 bha amni? Xpa. Ada masa ktk jmp gk. Humm. Kmk nk smbg arkitektur. Mun dpt la. Doakan kmk. Tp... Bkl jaoh gk kan. Wuu.. Xska. Byr saman cpt2. Jgn tangguh2

Amni said... BALAS

Mudak gik mek 2... bok jak setaun tujuh bulan 4 ari.. Hehe.... Wahseyh! kitak nak nyambung siney? Mudahan berjaya...

Aok.. esok kakak mek bayar saman ya dolok.... Hoho.... nang macam2 jak hal mun dah nak ari jadi Carlisyia yaa.... huuu....

ztie said... BALAS

ng cmya koh.. kmk sama juak. nektok macam2 problem .tp sikpat nak plah apa lok. duit byk nk pakey ke tmpt lain.

erm.. kira nak nyambong uitm ..tp kmk mala sik nemu syarat kemasukan. huhu. swasta banyak. tp.. erm.ntahlah...

aa... sik jaoh beza umo kta duak tok ow. keh3

Amni said... BALAS

Ambik archi apa? Dip, degree ka master? Wahseyh! Kwan mek part time lcturer uitm.... =)

ztie said... BALAS

kmk sik tauk kmk dapat sik amik deg terus. master jaoh la..mun sik pat.. amik dip la dolok. uitm ne kawan ktk

Beautiful Stranger said... BALAS

pasal saman2 tok..ngeri mek eh..kmk tkut tiba2 mek kenak saman..sbb saya tau saya byk salah ats jaln. itu lah takut..huhuhuhuhu

syahira ariff said... BALAS

aduiii kesiannya
kalau tidak boleh gayakan handbag roxi
=]

Amni said... BALAS

Beatiful Stranger: Hee... bagus check awal kat polis sis... kmk check kat polis simpang tiga ya... adeh!

syahira: Haa... tau tak pe! ROXY oh ROXY. Saya nak beli satu! bila tah... hoho...

Norris said... BALAS

sedih nar juak hoo...stress la kitak bulan tok..ehehehehe...aku pun tgh nunggu saman aku polah u-turn di traffic light Pullman ari ya..suk2 u-turn tang ada polis duhal nunggu tepi ya nulis number keta aku...argh!!!!!! dah kei keta bini..parai kitai!
nunggu aja la tok

DiAhaNi ApAnDi said... BALAS

amni, sik paham aie..masuk ktk link apa? ehe

dLa said... BALAS

kite same suke cerite bnde yg kdg2 xyah cte pun xpe kat die.
heheehe.
dla suke ayt last tu,pjm bleh? hehe

ainz said... BALAS
This comment has been removed by the author.
ainz said... BALAS

"Tak pon saya boleh angkut handbag ROXI satu, wedges crocodile satu dan abaya lagi satu"

btul,la tini...rse rugi je gune duit tu byr saman..nk cari duit bkn sng..huuu...tp xpe..pngajaran tu..lain kali jgn park sepah2 + jgn pinjam kt RHB lg..huuu...

Amni said... BALAS

Ztie: kwn mek UiTM samarahan. Nya ngaja Data Analisis...=) Sambung jak study. Jangan sik... Kmk mok sambung study juak.. tapi tunggu hubby abis lok li.. hee...

Norris: Stress..... melayang kedak ya jak duit. Adeh!Keta bini? Hee... yang penting kitak bayar! jangan soh bini.. Haha...

Hani: Kmk kah kitak dalam blog list kmk...=)

Amni said... BALAS

dla: sila-sila. Boleh je nak pakai ayat tu.. untuk semua.. hihi...

Ain: Tu la pasal. Hari tu mirul dah cakap jangan park kat situ. Tapi degil jugak. Yang RHB tu, tak bley nak cakap pe dah... huhu...

peaNut said... BALAS

suka mek baca eyh..nang manjak ktk tok ow..hihihi..kmk follow blog ktk k..


yg mana satu lebih sedapppp???

Umie Nadhirah said... BALAS

slm ziarah..
banyak cakap mmg best :)
Sama Sarawak u-yeahhh..
kmk follow ktk!

Amni said... BALAS

peanut: aiee... manjak ka? sensitif mek ngan word ya... hahaha... nya x penah padah mek manjak.. nya padah mek manjak sikit jak... hehe....kali nya lebih manjak li... hehe... makseh oo follow.. kmk kah kitak kat link kmk kk.... =)

Umie: Aok, miak sawak kmk tok.. hehe...makseh follow.. kmk link kitak rah blog kmk ooo... =)

HonEyBuNNy said... BALAS

kamu-->>ye.saya baca dan mendengar luahan kamu ini...hehhe...banyak tu...leh shopping dah kan..uwawwa

Amni said... BALAS

Honey: Comel! Tak sabar nak dengar dia cakap camtu... Hee..... Memang sangat banyak. Adei! Huhu.....

ciK LyndaWawa igUana said... BALAS

jiwanga kitak tok owh..hehehehe....=)

Amni said... BALAS

Adei! nang jiwang.. jiwang ngan laki jak... hahahha....

Newer Post Older Post Home