Tuesday, July 27, 2010

Salah Aku Ke Salah Kamu?


Baik… Aku angkat call. Semua dah kesian kat kamu. Umph! Ini tidak adil. Hee…. Suka la tu kamu. Salah aku ke salah kamu aku jadi camni? Salah kamu tau. Ingat lagi tak yang aku cakap kat SINI point nombor 6. Salah kamu la kan? Aku spoil sebab kamu. Tak kira. Salah kamu jugak! Fullstop.Erk??


11.52 pagi : Kamu call dan aku angkat.


Tipu la kan aku tak angkat. Mestilah aku angkat kerana aku sangat risau. Jarang kamu call siang hari kecuali betul penting. Dan memang ada perkara penting yang kamu nak bincang dengan aku. Lupa pulak aku merajuk. Terus hilang semua. Nervous tu takut papehal jadi kat kamu di sana kan.

Hari tu kamu ada bagitau pasal pinjaman pelajaran. Tak sure lagi akan dapat sebab ASWARA masih lagi baru jadinya belum ada lah pihak yang akan beri pinjaman untuk pelajarnya. Kalau sebelum ni pelajar yang senior semua pakai Tabung ASWARA. Tapi sebab senior yang dah habis belajar tak bayar lagi, duit Tabung ASWARA pon tak cukup nak tampung semua. Jadi ASWARA panggil semua Yayasan Negeri. Tapi kalau Yayasan Negeri Sarawak ni aku dan kamu dah call hari tu kan? Bukan senang nak dapat, tapi boleh cuba.

Umph! Jadi sekarang macam mana? Mungkin niat kat hati aku dulu Allah dengar.

Dulu aku pernah baca satu novel kisah benar pasal pengorbanan seorang isteri untuk suaminya yang masih belajar. Masa suami dia belajar, isteri yang tanggung semua perbelanjaan isi rumah. Mujurlah masa tu dorang takde anak lagi. Nak dijadikan cerita, akhirnya suaminya habis belajar dan jadi orang ternama dan berjaya. Suatu hari suaminya dijemput untuk member ceramah akan rahsia kejayaan nya. Si suami pon bagitau la segalanya termasuklah tentang pengorbanan dan kesabaran isterinya yang member impak yang besar dalam kehidupannya sekarang.

Aku pernah terniat masa aku belajar dulu konon-konon nak jadi macam popuan tu kalau dah kawen. Bila aku ingat balik, aku rasa nak tergelak. Layak kah aku. Mampu kah aku?

Dan sekarang mampu tak mampu, layak tak layak pon aku kena jugak memampukan diri dan melayakkan diri untuk berdepan dengan semua ni. Berada dalam keadaan ini memaksa aku untuk jadi lebih matang. Banyak benda yang aku kena fikir sekarang yang kadang-kadang buat aku sangat sensitif. Sampai perkara kecil pon aku nak amik hati kan kamu?

Kamu, minta maaf. Saya akan berusaha untuk lebih memahami, berusaha untuk lebih sabar dan kurangkan sensitive tu. Tapi jangan amik kesempatan tau Bang! Merajauk tak habis lagi nih! Hee…

Sebelum tidur kamu call dan nyanyi lagu INI. Doa tidur nya mana Bang? Pandai kan kamu pujuk aku. Tak boleh nyer nak merajuk lama-lama sebenarnya. U know I Cant Smile Wihout You..



Marah-marah Sayang,

15 kata-kata jiwang:

peaNut said... BALAS

aihhhhh...gerek mek salu jwk nyanyi lagu ya k kmk b4 tdo...sama eyh...senyum sorang mek baca entry ktk tok...kihkihkih..bkn apa..teringat gerek mek belagu lagu ya ngn kmk..haha

Mr Noble said... BALAS

ok la tu dah angkat :)

ainz said... BALAS

:) bgusla dah ok..sume org dah bleh tarik nafas lega..huhu..rmai yg rsaukan kamu,amni..especially si dia..majuk sikit2 xpe..majuk tandenye sayang.. ;P

Amni said... BALAS

Peanut: hehe... best oo lagu yaa... hihi... suka mek aih!

Mr Noble: Dah baik! =)

Ain: =) sensitif ain.. sangat sensitif.. Esp bila bendera jepon.. =p Dah boleh solat ni ok dah...

PutRee SeJiNjaNg said... BALAS

yah nang romantik...siap berlagu gik ya..best ehhh...hehhe

hentakbelipat said... BALAS

pehhh leleh abess

kal jis (im not carl zeiss) said... BALAS

duhal student ASWARA ktk hoh.. Tahniah :)

HonEyBuNNy said... BALAS

alahai...so suwit....cm tu la.....jgn majok2 lg....kn dah di pujokk tu....comeiii...;-)

peaNut said... BALAS

ktk dpt award..sila tuntut kat blog kmk k..huhu

sesi tayang menayang..huhu

eik`S noName said... BALAS

owh bestnye relationship korang nie...leh wak contoh nie...huhu
be happy

Amni said... BALAS

PS,
Hee... Sib bait kmk tok bukan jenis urang yang ingga ooo.. Mun ndak mesti mek sik pat terimak urang belahgu.. Haha..

Hentak belipat,
Tang mana tu? =)

Honey,
Yeye.. tak majuk dah... hihi...

peanut,
ok, katok kmk datang.. hehe... TQ

eik,
kena kawen dulu yek kalau nak ikut.. hihi...

Amni said... BALAS

Kaljis,
Bukan kmk student ASWARA. Laki mek.. huhu...

little black dress said... BALAS

manja gler kmu nih,ehehe~

Amni said... BALAS

LBD,
manje tak manje.. nak jugak! Ahaha..

ztie said... BALAS

mcm ne pinjaman? dapat sik? yayasan sarawak kira senang juak la mun pandey rondeng

Newer Post Older Post Home