Monday, September 20, 2010

Amik Ko! Padan Muka!

Kamu, ini cerita masa minum kat luar pagi tadi. Penolong Penyelia belanja sebab minggu depan dia kena balik UiTM, ada kelas. Save budget kan? ekeke…


Penolong Penyelia : Seronok betul bila tengok budak-budak dapat duit raya. Kadang-kadang sampai dua tiga kali mereka tu ke rumah saya..

Penyelia 1 : Kalau macam tu kena buat checklist la.. (semua orang gelak. Aku je senyum-senyum. Ada hati nak kenakan Penolong Penyelia ni)

Kak Jie : Budak-budak tu memang pandai. Kat sini pon lebih kurang je.

Penyelia2 : Kamu pon kena bagi jugak ke Jie?

Kak Jie : Mesti. Dah kerja. Tu la kena bagi.

Aku : Sebab saya paling muda, agak-agak saya boleh dapat tak angpau Cikgu Sham (Penolong Penyelia)? (Sambil sengih-sengih tengok duit baki kat atas meja)

Penolong Penyelia : Aih.. Memang boleh tu…

Aku : Eh, tak de lah. Main je la Cikgu Sham.

Penyelia 1 : Kamu tu kalau masuk SMK Song tu silap-silap orang ingat kamu student.

Penyelia 2: A’ah.. Macam budak Form 5. Sesuai tu. Tak da orang tau. Boleh menyamar lagi.

Penyelia 1 : Bukan. Macam Form 2 je ni. Macam student saya kat SMK Song dulu.

Kak Jue: Yalah. Muka awet muda. Badan pon kecik je. Berapa umur ko Ni?

Aku : 2* tahun

Kak Jie : Memang macam budak.

Penyelia 1 : Betul! Memang sesuai sangat kalau macam budak form 2.

Penolong Penyelia : Yalah…


Amik ko! Semua orang kenakan ko! Padan muka la kan? Sib bek ada cincin emas kat jari manis. Kalau tak? Pssstttt... Bos! agak-agak la... FORM 2? Tak sesuai! Lalalaal...Muka Form 2 kat sekolah tu mesti semua macam orang tua.. muka tweja.. ekeke...



Amik Ko,


14 kata-kata jiwang:

ztie said... BALAS

cincin emas ya mak berik. yerr. hahaha sekdalah

Amni said... BALAS

Dear Ztie,
iyerr... kedong g sekolah dapat k cincin emas pok! lu kenak rampas. padan muka la kan? ekeke...

ainz said... BALAS

hehe..kamu bleh jalan2 raye umah org lagi ni..kumpul duit raye.. :p

Mrs. Nurulazmi said... BALAS

hehehehehe...jgn risau mrs.amirul.kita tuk species sama.ketinggian di bawah paras laut. hehehehe..makan supplement apa2 jak pun, totap mcm ya juak tinggi tok.kihkihkih...masa kawen hari ya, siap mak andam pakaikan kasut tumit tinggi supaya sik ketara gilak perbezaan tinggi ngn suami =).
Masa mek ngajar di PPUM (nganti lecturer yang pergi cuti subatical), students sik cayak kmk lecturer! sidak pikir kmk nembiak kedak sidak juak. students semua ngesep dan tinggi dari kmk. hadoi! nasib bait kmk jenis serius bila ngajar, mun sik dah lamak kmk tuk kenak telan students =)

erolnukman said... BALAS

yahhh..bnr ndak padah kmk..cam mbiak skolah.darjah 6...hehe.kmk jaga mbiak upsr hari tok tek,smua badan bsr2..mun ktk ada sia kompom ktk paling kecik..kekeke

fLo said... BALAS

hahahaha.....erol gk melampau pdh darjah 6...hehehehe..doh eh...

p nang mena bdn ktk kecik bh...xpa untong koh sebab salu nmpk muda..=p

Amni said... BALAS

Dear ainz,
ek? hee... tak nak! nak jadi besar.. iyer..

Dear Kak V,
eekekek... mek penah kenak kaco miak F3 ngan F5 masa mek jadi GSTT dolok Kak V. Lu luntur semangat nak jadi tutor kat U.. kmk serius. tapi mun dah di embak beguro, abis cerita kita.. lu tauk miak kmk jenis kedak ney.. heehe..

Dear Erolnukman,
Yoh! Darjah 6? Nang tweja miak darjah 6 sekolah kitak.. haha...

Dear flo,
untuong juak.. tapi senang kenak main juak.. pasya da cikgu sik cayak mek pegawai.. muka kerani li kmk.. ekekeke...

gadisBunga said... BALAS

kenapa tak amik kesempatan menyamar jadi budak form2?? rugi tau! hihi

zeila said... BALAS

hye...sy dah tukar setting..tak tau nape tbe2 jd cmtu lak..padahal before ni mmg leh komen,,,

MiMiEy :) said... BALAS

cincin emas?
bertunag ker..
hehehehe

PinQib said... BALAS

best wo, aaweet muder

;=)

Latest entry di:

Manisnya!
Tahi makanan ruji

PinQib said... BALAS

best wo, aaweet muder

;=)

Latest entry di:

Manisnya!
Tahi makanan ruji

PinQib said... BALAS

best wo, aaweet muder

;=)

Latest entry di:

Manisnya!
Tahi makanan ruji

Amni said... BALAS

Dear Gadis Bunga,
hehe.. tak nak menyamar jadi budak kecik.. nak jadi budak besar..=P

Dear Zeila,
owh.. ada la tu tertukar ke..

Dear Mimiey?
=P nampak aje kan? hehe...

Dear Pinqib,
awt mudeerrrr.... hehe...

Newer Post Older Post Home