Wednesday, November 10, 2010

Bermaharajalela!!!!

Tak percaya ke saya nak resign. Tolong lah percaya. Percaya! Percayaaaaaaaaaaaaaaaa…………. Saya cakap percaya, percaya lah.

BILIK BOS PAGI RABU PUKUL 11.00 PAGI

Tok-tok!

Buka pintu, terus masuk.

Saya : Good Morning Sir!

Sir : Morning! Amni…. Come. Come. Have a seat.

Saya : Thank u Sir! Errmmm….

Sir : Why? Got a new job? (cakap sambil sengih-sengih)

Saya : Errrr………

Sir : Macam tau-tau je kan?

* * * * * * * * * * * * * * * * * * *

KEJADIAN PAGI MASA MASUK OFFICE

Kamu janji nak nyanyi untuk saya. Tapi kamu lupa Gitar kat tingkat atas sedangkan kamu dah kat kantin nak breakfast. Saya macam bengaaaaaaaaaannnnnnnnnnnnggggggggggggggggg jeeeee......! Selalu macam tu. Kalau Aleeya boleh pulak eh? Kamu cakap-cakap sekejap, lepas tu kamu cakap nak makan. Silakaannnnnn... Lepas tu saya merajuk! Lepas mula la menghantar SMS yang sayu-sayu mintak dipujuk kan? Mesti-mesti!!!!

Saya : B, kamek rasa nak resign. Benar-benar. Kamek sik tahan dah nak stay sitok. Nak balit Kuching. (B, saya rasa nak resign. Betul-betul. Saya rasa tak tahan dah nak stay kat sini. Nak balik Kuching)

Saya : B, hati mek rasa sayu gilak-gilak rasa nak nangis. (B, hati saya rasa sayu sangat-sangat rasa nak nangis)

Okey! Ayat tak boleh blah kan? Men ugut nak resign segala bagai. Tapi tu la yang saya rasa sebenarnya. Saya nak balik Kuching. + saya nak kerja dalam bidang saya. Saya dah letih jadi HR Exec. Bohsan!!! + saya stress kat sini tak tau nak buat apa kalau merajuk dengan kamu. Kalau kat Kuching saya boleh bermaharajalela dengan kawan-kawan! Wahahahah! Tak de kamu pun saya tak herannnnnn! (ugut-ugut) Plan minggu depan, Sabtu Malm, Stemboat kat D11 dengan Nad dan Chah. Yeahhhh!

Boleh sabar takkkkkkkkkkkkkkkk?????? Sampai hujung tahun jeeeeee.....! TAK BOLEHHHHHHHHHHH! Saya memang nak blah dari sini!!

Pssstt..... Saya tak merajuk dah! Marah sikit jeeee.....! Nanti saya sambung lagi. Kerja banyak. Minggu depan nak RESIGN! Full stop!




Mari bermaharajalela,

15 kata-kata jiwang:

Ibu Iman said... BALAS

biar mena ktk resign? dh pk masak2 ka? bkn senang nk carik keja nektok....

fLo said... BALAS

ok juak ktk d kuch ya..dpt bermaharajalela..hehehe..tensen2 dpt kua agak jt..heheheh...

shazzy :) said... BALAS

hahaha jgn ah resign. nanti susah plak nk cr keje laen :D

FyZa said... BALAS

resign la klu yg 2 yg terbaek..doakan yg baek2 utk kamu sys..;)

ztie said... BALAS

kmk pun resign! huhuhu... ndak alah steambot eh

BSI-BSR-VIVIAN said... BALAS

keja kt ctok dah carik?

tia said... BALAS

nak resign jugakkk! tak ske keje kt sini!
arghhhh!

Natasha said... BALAS

jangan marah2.... nnt cepat tua. :)

nisrin said... BALAS

dpt mTest kan? aku ada contoh soalan mTest n jwpn skali... ko g ke mTest tu? mcm best jer.... exam die je yg agak keliru..

Norris said... BALAS

bagus kuching...makan nyaman..ehehehehe...dapat jumpa kamek..ahahahaha

asmaroro said... BALAS

waaahhh..nak resign ek? it's ok if that's what makes you happy :D :D :D

nabilah_2908 said... BALAS

kalau dah dapat kerja baru...ok la...boleh resign.. :)

kesian Amni...kebosanan dah tk dpt dibendung yer...hehe...selamat menyudahkan kerja.. :)


jom ke APA KATA HATI pulak,
DREAMER FRUIT

maCy said... BALAS

yang kerja nk resign, yg study nk pause jap leh x. ekeke ;D


pss.. header tu da lama ke?

Amni said... BALAS

Dear Kak Mira,
dah fikir masak-masak...

Dear flo,
xda jt, rami member bersusun nak neman kuar nyuroh mek pokai.. haha

Dear shazzy,
insha allah ada..=0

Dear fyza,
thanks dear...=)

Dear Sis V,
dah ada.. hehe

Dear Ztie,
nang ada kitak resign indah? ngegeh.. haha...

Dear tia,
laa... ingatkan dah resign....

Dear natasha,
dah tua pun dear.. huhu...

Dear Jie,
insha allah aku g..=)

Dear Norris,
nak jumpa kitak? hehe.. kamek urang kuching.. bah, g steamboat minggu depan kitak belan ja kamek ngan kawan-kawan boleh? haha

Dear asmaroro,
thanks dear..=)

Dear nabilah,
hehehehe.....

Dear Macy,
boleh je nak pouse..=P header baru tak baru, lama tak lama la.. hehe

tetamu senja said... BALAS

wah..skrg ni susah nk dpt keja..baik u pk masak2..tp kalo da xtahan sgt dgn keja yg melambak..better smbil2 tu cr keja lain..neway..gudluk..

Newer Post Older Post Home