Friday, February 11, 2011

Merajuk, Marah Itu Berbeza!

Jam menunjukkan pukul 7 lebih. Usai solat maghrib, hp dicapai, SMS dihantar pada kamu. Beberapa ketika, tiada balasan. Mungkin masih sibuk. Hati kecilku berbicara. Masuk bilik mak, sambil tengok Tiramisu. Ya. Episod terakhir. Haruslah kan aku menempel didepan tv. Handphone aku tinggal dibiliku.

Selesai cerita Tiramisu, aku ke bilik. Sekejap lagi nak azan. Lepas tu nak keluar balik. Tengok hp ada dua SMS dan satu misscalled. Eh? Pukul 7.55 p.m


Kamu : Susahnya nak call b skang ni. Abang off hp. Salam.


Aku cuba untuk call kamu. Yang menjawab cuma perempuan ayu tu. Ah! Ingatkan nak bagitahu nak keluar dengan As. Nampak gayanya aku boleh la keluar terus ni. Kebetulannya mak aku telah sedia maklum.

*Weyh! Aku ingat nak buat ayat novel. Alih-alih aku rasa macam hampeh je ayat kat atas ni.



Sambung cite. Lepas tu, aku terus keluar. Sebelum tu aku hantas SMS merajuk! Bunyi macam marah.

Aku : Saya tunggu SMS abang 50 minit nak reply SMS saya. Takkan abang tak boleh nak tunggu 5 minit punn? Saya call 5-10 kali baru abang angkat call. Takkan sekali call orang tak angkat terus nak kecik hati??

Lepas tu aku terus keluar. Yeah! Ada agenda yang penting. Kalau tiba-tiba kamu call, kamu tak kasi keluar malam-malam ni, alamatnya, kena la aku bocorkan rahsia kenapa aku keluar ni.


Sampai rumah As, ada SMS masuk. Misscalled dari kamu yang tak dapat get through hp aku. Terus aku call. Kamu dah gelak-gelak.

Aku : Merajuk?

Kamu : Padahal abang yang merajuk at first. Tiba-tiba dia lak merajuk! (cakap sambil gelak)

Aku : Abang tu yang pelik. Ish!

Kamu : Baik.. I am sorry!

Aku : Okey! Orang nak keluar ni tau. (padahal dah depan rumah As pon)

Kamu : Dengan siapa?

Aku : As.. kejap je..

Kamu : Okey!


Fuhhh.... Selamat! Kalau tak????? Terpaksa la aku bocorkan rahsia. Adoiii.....


Nak tau rahsia?






13 kata-kata jiwang:

gadisBunga said... BALAS

nak!

ape rahsianya? :D

A.s.t.i.n.a said... BALAS

aiee bolah padah.. kelak nya baca sitokkk... dh kat page mek jak... huahua

ztie said... BALAS

kmk suka nak tauk rahsia org. apa rahsia ktk tek ? hohoho

Vivi Lim @ Mrs.Nurulazmi said... BALAS

rahsia?? ;0)

mimie kamisah said... BALAS

Assalamualaikum..
Salam Kenal ngan kitak..
hehehehhe..
lak mek khatam blog kitak k..
Esokkan weekend.. :)
terimak kaseh sebab dah tinggalkan jejak..
Kacak blog kitak aie..
Tok nyuruh mintak ajar..
hehehehhe :)

white rose said... BALAS

hahaha...
ape kau buat dgn as?

za petrelli said... BALAS

dan ape rahsienyer? keh3

bukan penggoda said... BALAS

amende?

Faizal n Fashitah said... BALAS

Kamek alu sik sempat laa nangga crita Tiramitsu ya koh.

erolnukman said... BALAS

Bocorkan terus...hehehehe

dUrRaNi said... BALAS

hehehe...lwk...
kmk pun salu kdk ya...dh ampe cgek tmpt brk mk pdh... ;p

ciK LyndaWawa igUana said... BALAS

kenak tok deng??huhu

Amni said... BALAS

Dear GB,
baca entri lepas ni.. hehehe...

Dear Sis astina,
nya sik baca mek sa.. nya sik dabunyi pun madah nya dah baca.. hahahah...

Dear ztie,
di entri baru.. hahaha...

Dear Kak V,
hehehehe......

Dear Mimie,
boleh sik kamek lalu malu2.. hahaha/.... lucu! aie... sik da papa blog kamek.. jangan di khatam.. kamek sik bertanggungjawab mun kitak lu sakit maca blog kamek.. hahahah... tauk sik design tok urang polah k kamek.. kamek pandey nulis jak.. =P

Dear Ustazah,
dah jawab kat entri baru..=P

Dear za petrelli,
hihihi.. sila baca entri baru..=P

Dear BP,
hahahaha... ko baca la entri baru.. =P

Dear En. Odio,
dah bis dah.. lambat cerita kitak.. hehehe.. siney kah tuju kitak? amik kak fashitah kerja meh?

Dear Cikgu Erol,
dah bocor dah.. tapi isik masih belum padah nak? hahahahah.. saja jak nak molah kedak ya.. ekekeke.....

Dear Durrani,
kamek mun merajuk jak berani polah kedak ya.. mun nak nengar nya merepak, boleh la padah lambat2.. hahaha

Dear Sis Wawa,
sa nya kitak dah komen pun entri baru.. hehehehehe...

Newer Post Older Post Home