Tuesday, March 15, 2011

7 Things About Me

Jalan-jalan ke blog Wani. Ni salah seorang blogger yang dah lama follow dan rajin komen blog aku. Bila aku baca Tujuh Perkara Pasal Wani ni, aku rasa dia ni lebih kurang je ngan aku. Sila baca blog Wani kalau nak tau lebih lanjut.

7 Perkara Pasal Aku

1) Degil
Aku rasa batch aku memang ramai kot yang degil. Degil sikit ke banyak, tapi memang degil. Contoh aku degil,

Kamu : Makan ubat..

Aku : Tak nak...

Kamu : T demam tu tak kebah..

Aku : Tak nak...

Kamu : Ish! Degil!

Kan? Memang sangat degil. Dan sampai sekarang demam aku tak kebah lagi.


2) Suka Muzik
Aku suka muzik sejak kecik. Tapi sejak ada kamu, bertambah-tambah plak sebab ada orang teman nak gaduh pasal Muzik ni. Tapi minat aku ni tak de la sampai nak buat aku jadi Musician macam kamu. Bukti aku suka Muzik lagi, aku sanggup ni amik private class untuk piano. Maksudnya aku bukan sekadar minat ngan gitar, tapi piano jugak. Tapi piano minat lebih sket. Gitar tu sebab kena paksa.. err......


3) Suka aktiviti lasak
Sampai sekarang aku masih lagi Pengakap. Padahal dah kerja segala. Dan untuk makluman kat Kuching ni, aku cuma pernah jumpa dua orang je perempuan yang masih aktif ngan Pengakap. Yang lain semuanya lelaki. Kalau orang tengok aku, mesti tak sangka..

4) Pemalu
Tak percaya? Sila percaya jugak. Memang aku pemalu weyh.. Paling pemalu bila ngan kamu. Apakah? Dan kamu suka sangat buat aku malu-malu. Paling senang nak buat aku malu dengan tenung aku lama-lama. Jahat eh? Ish.

5) Peramah
Ni kalau dah kenal aku ramai orang cakap aku peramah. Tapi realitinya tak pun. Lebih suka senyap dari cakap. Cuma dengan orang yang dah kenal lama je aku boleh borak banyak-banyak. Nampak sangat kan? Kat blog pon aku tak peramah. errr....

6) ...........


7) ..............






p/s : Tak larat dah nak menulis. Rasa nak balik rumah.

4 kata-kata jiwang:

V said... BALAS

juh...kami ahli pengakap muda..raja dan negara! hahaha

kmk dlok ms skolah jak.

fLo said... BALAS

kecik2 pun degil nk..hehehe..

beautiful_rose said... BALAS

i love scout to...amni =)

SyAfaWaNi ♥‿♥ said... BALAS

haha..thanks amni..xsangka sama ja kan kan =) gimme 5! yeahh..hihihi

Newer Post Older Post Home