Monday, March 14, 2011

Salah Faham

Sekarang dah boleh bernafas lega. Program yang aku war-warkan untuk adik-adik perempuan di area Kuching dah terlaksana dari 11-13 Mac. Agak kelam kabut jugak aku sebab kamu dah nak balik KL Syukur sebab sambutan sangat luar biasa. Target aku cuma 50 orang. Tapi yang hadir, 102 orang.

Dan syukur jugak, ramai yang sponsor untuk program ni. Ada baca kat news paper Utusan Sarawak, Borneo Post dan apa lagi tah news paper yang masuk.. ? Ramai gak reporter yang datang sampaikan YB Sharifah Hasidah pun tak sangka. Ehe...

Tak pernah dalam sejarah hidup aku speed sampai 120km/j semalam masa nak majlis penutupan. Aku sempat temankan kamu shopping dengan mak kamu dan kamu sebeluk ke airport. Masa kat airport tu, AJK dah calling-calling, siap SMS lagi cakap kat aku soh cepat sebab YB Sharifah Hasidah nak datang dah dan aku kena ada kat tempat program sebelum YB datang. Amik ko! Poya-poya lagi kat airport tunggu sampai kamu nak boarding.

Sampai je kat tempat program, aku tengok Ketua Fasilitator dah menunggu bersama dengan AJK aku yang lain. Rupanya semua sedang menunggu YB. Fuhhh... Lega!

Ketua Fasi : Tukar la eh?

Aku : Tukar apa?

Ketua Fasi : Sepatutnya akak sebagai Pengarah kena duduk ngan YB kat depan.

Aku : Eh, tak payah la.. Awak pon okey...

Ketua Fasi : Laa... tak elok la macam tu.

Aku : Tak pe... No problem...

Mujurlah Ketua Fasilitator pun tak banyak karenah. Lagipun Ketua Fasilitator tu Pengerusi Hal Elwal Siswi Persatuan aku. Apa sangat lah aku sebagai Pengarah Program nak duduk kat depan lepas tu jadi ayu sekejap. Oh No! Sangat tak selesa.

Tapiiiiiiiiiiiiiii..... tak boleh nak ngelak jugak. Kena duduk kat barisan depan jugak. Dan join YB untuk minum petang. Seriussssssss aku rasa rugi. Sedap tu mee goreng yang katering sediakan. Tapi aku makan sikit je sebab semua orang pun cam kontrol je depan YB.

Masa nak bergambar ramai-ramai ngan YB, YB tanya aku ,

YB Sh. Hasidah : Sekolah mana ya kamu ?

Aku : Errr... saya dah kerja YB...

YB Sh. Hasidah : Eh? Dah kerja ke? Di mana?

Aku : Di.... (tempat rahsia)..

YB Sh. Hasidah : Owh... ingatkan sekolah lagi. Badan comel je. Muka pun macam budak lagi....

Aku : *sengih-sengih*





p/s : kamu, sila jangan cakap saya perasan


::: Kak V, ingat lagik PGIS? Tok program PGIS kak V.. Hehe...

8 kata-kata jiwang:

fLo said... BALAS

kenak ktk xpdh darjah 6 jak..heheh..sak terkejut YB ya...=p

d_tieah said... BALAS

Pa PGIS ya.. Pa program d polah ktk? Aduh, xda meli news paper.. Baca berita harian jk eh.. Ngee :)

Entry Terbaru : Loji Nuklear Jepun Meletup Dan Pencemaran Radioaktif Berlaku?

ztie said... BALAS

aie program pa ya. huhu mok juak anta miak

Vivi Lim @ Mrs.Nurulazmi said... BALAS

testing!testing!..salam,amni.kak vee bsiaran makei hp tuk.ya tkial kial nekan butang hp..x expert online makei hp kak vee tuk. rindu nya mek dgn program PGIS n adik2 n fasi2..sgt rindu dgn ahli kumpulan jagong..especially ketua kumpulan jagong..adik kpd amni..rindu nak jumpa ktk duak.

nabilah_2908 said... BALAS

tahniah ye Amni..progrm berjalan lancar... :)

oh..mmg la tk best bila makan dgn VVIP....mmg tk kenyang.. :)

ok la tu..awet muda.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
AYAM BERMACAM AYAM

Jue said... BALAS

bak kt ztie
Amni tok kecik jak
hahaha
mun aku jumpa real life ngan Amni
maybe ku akn say the same thing ^^

dLa said... BALAS

hahaha. teruskan jd budak skolah. :P

white rose said... BALAS

haha...
menyesal aku baca sampai bawah...

hahaha...

Newer Post Older Post Home