Monday, March 28, 2011

Siapa Yang Lebih Banyak Bercerita


Tiba-tiba terbayang kamu dan aku dalam Segmen Sehati Bersama. Apakah? Ni semua gara-gara kebelakangan ni suka sangat tengok rancangan tu. Eh?

Siapa yang lebih banyak bercerita? Nampak macam aku kan? Sikit-sikit pun nak cerita kat blog ni. Tapi realitinya yang banyak bercerita tu kamu. Yang banyak membebel pun kamu. Aha.. Kamu, hari Sabtu tu sakit perut lagi. Selalu kamu akan membebel dengan aku kan? Skang kamu dah tahu apa jadi ngan aku.

Kamu: Pegi klinik...

Aku : Tak nak la... Sikit je..

Kamu : Sikit tapi macam teruk je tu... Cakap kat mak..

Aku : Tak nak la... Orang boleh handle la..

Kamu : Degil!

Rindu nak kena marah.

Sakit-sakit pun aku sanggup keluar. Sebab dah janji nak melepak ngan ztie semalam sebelum dia dan achie kawen. (Harus sebab dah booked Ztie as wedding planner. Sungguh jauh yer aku fikir?).

Oh! Sayunya hati. Ztie dan achie nak kawen, tapi kamu tak de plak kat sini. Tanya kat ztie, sapa blogger yang mai. Tengok-tengok hampir semua orang p ngan partner. Makin la sedih. Boleh tak aku tak duduk ngan blogger? Sebab aku segan sorang-sorang. Err...

Konon nak buat wild party. Piqah, kawan ztie siap beli topeng segala lagi. Tapi last nyer, orang yang nak teman ni berselimut je atas katil sambil tengok tv, tengok piqah dan farhana buatkan inai kat tangan ztie. err.. actually piqah je yang buat. Farhana men kat tangan sendiri. Pengantin lain sebelum pukul 12 dah tidur. Ztie boleh tidur pukul 3 pagi, kamu. Ada ke patut?

Esok, yang paling lewat bangun tu aku. Actually, tak tidur dengan lena pun sebab menahan sakitnya perut. Memang boleh dengar sebijik-sebijik apa yang dorang bualkan sampai pagi. Ztie dan Farhana soh aku dan Piiqah p breakfast. Tapi aku dan Piqah tak p sebab nanti takut tertinggal event Ztie. Baik, aku tau aku degil. Jangan marah lagi. *sigh* Perut sakit pun masih degil lagi kan tak nak makan?

Sakit perut masih lagi aktif nak bergambar, amik gambar Ztie akad nikah. Cuba untuk bertahan sebenarnya. Oh ya.. gambar? Nanti aku tunjuk . Tak berani nak transfer guna lappy ni. Kang kena virus. T aku tunjuk eh kat kamu.

Lepas akad nikah, tengok dari jauh macam kenal je. Yann dan encik tunang. Walla.. Dia kenal aku. Haha.. Aku dah tersipu malu. Rasanya semua blogger yang datang akan cerita pasal wedding ni. Lepas tu datang plak kak kemboja a.k.a kak delima dan kawan. Tak sempat berkenalan ngan lebih rapat sebab terbatas ngan meja. Kang aku cakap kuat-kuat, satu dewan boleh dengar kan?

Tak lama lepas tu, datang plak Sis Vivian, cik kaunselor, merangkap kaunselor aku dengan Encik deng dia. Kamu patut tengok rupa aku yang tersipu masa tu. Err... Dari jauh lagi aku dah boleh nampak dorang masuk. Dengan exited nya aku lambai tangan. Kata segan. eh?

Bila kak Mira sampai dengan encik husben dan anak, Iman Madihah, aku pun boleh nampak dari jauh. Mana tak kamu... Aku sorang je datang tak berteman kan? Harus aku boleh tengok semua orang. Tak de orang kat sebelah yang aku nak fokus sangat. *nada jeles*

Blogger yang last sampai adalah Kak Tiqah. Tu pun aku boleh perasan walaupun tak pernah jumpa dia jugak. Ada jugak dorang tanyak pasal kamu. Sayu nya la kan... Nak cakap apa? Kak Tiqah siap cakap lagi dia tahu jugak pasal kamu melalui blog ni walaupun tak komen. Oh. Oh. Oh. Ramai orang jadi silent reader je eh? *tersipu-sipu*

Lepas makan-makan, amik gambar semua. Aku jer tak hulurkan handphone untuk ambil gambar. Sebab memang au tahu takkan boleh transfer. + aku malu nak tengok muka aku sendiri yang pucat lesi menahan sakit perut. Oh. Lepas ni nak p semua blog blogger yang mai Ztie nyer kawen pastu nak curik gambar boleh?

To ztie + achie, sorry oii sikpat nak join tak duak bergambar. Perut tok nang sik boleh dimaap lagik dah. Kamek dah pesan ngan Piqah. Kamek lupak nak ninggal adiah. Kelak nganta ke rumah kitak k Ztie. Wish both of u all the best and happy forever. Yeahhh! Jumpa kamek befor pegi sibu. Mun sikkkkkkkkkkkkkk? SIk geng!





p/s: sila percaya saya memang penyupan Abang!

10 kata-kata jiwang:

fLo said... BALAS

post gmba mek mok ngga..huhuhu...

Just Call Me V said... BALAS

oiittt..bukan kmk ka dlok dtg sblm kak kemboja..yerrr..sikmok kalah ah..hahaha

anyway..muka senang dikenalpasti bah..

Vivi Lim @ Mrs.Nurulazmi said... BALAS

wah!bez nya ktk urang bertemu..huwaa!!! (T_T).
rugi gua dudok jauh dari kamu org semua..oh no! =0).

Yann Mazian said... BALAS

hehe. kakkkk. ktk nang banyak gik bercerita. hehe. kmk gik supan2 mok klaka ngn ktk org. malu mek. ngeee.
btw, kmk rasa best glak2 pat jumpa ktk org marek. hehe. thanks! :)

Ibu Iman said... BALAS

kmk dr jauh dh nangga ktk ngn V... hahahaha... suk mek eh walau ktk sipu2 jak senyum... semua mek kenal kecuali kak kemboja jak nalo kmk... baruk mek tauk nya kak kemboja... hehehehehe... kmk xda bergambar ngn pengantin.. ayah iman bergaut da jak nk balit... rasa ati mok jak nk bergambar ngn ztie

niesz said... BALAS

jap lg nak smpai turn da tu..heee....da bau nasi minyak da smpai sini..ekekeke...

beautiful_rose said... BALAS

bila lagi giliran ko nak kawen ek? =p

Jue said... BALAS

segmen sehati bersama? rindu mirul la tok hihi ya alu imaginasi ke langit ke laut sgala hihi

cpat upload pix wedding!hihi

Cik Cammy Lia said... BALAS

sy pon silent reader gk hihi

ztie said... BALAS

ktk org semua pulang awal.. huhu.. sik sempat nak nunggu masa bergambar. kmk dah simpan slot bergambar ngn blogger. huhuhu.... sikpala.. bukan rejeki.. waaaaaa....... kmk sik cam medun lam gmbr nun

Newer Post Older Post Home