Sunday, May 29, 2011

D11 - Aku Yang Pertama

Ingatkan tak nak update pasal gathering ni sebab memang confirm yang lain akan update kan? Tapi takkan yang bersemangat ni tak update pasal gathering. Harus ada. Gambar mana? Next time aku masukkan eh?

Aku, Ztie dan suami (Achie) dan Ema (gf Hajib) orang yang paling awal sampai kat D11. Aku tempah pukul 7. Tapi sampai sana, tiba-tiba boleh dorang cakap tak de tempahan meja atas nama aku. Mujurlah taukey leh sediakan dua meja untuk gathering ni. Risau jugak. Start gathering kul 8 malam. Tapi aku tempah start kul 7 malam.

Hampir 8.3o malam, semua yang boleh datang tu sampai. Dah kenyang ni. Sebab awal-awal lagi dah melantak. Tambah lagi ngan gelak memanjang. Padahal ada 4 orang je. Tapi dah macam ada dua meja penuh yang berumpul kat situ. Ingatkan nak sambung makan lagi. Tapi bila tengok muka semua orang, tiba-tiba kenyang. Err... Malu-malu. Boleh Ztie dan Achie gelakkan aku bila aku cakap aku ni pemalu. Sila percaya aku pemalu. Tiba-tiba bila semua datang, aku jadi senyap.

Cik Mastura paling lewat sampai. Ada khal, Fazri dan Nonok, Sis Vivian dan Encik Deng, Zahidah dan adik yang rupa-rupanya keluarga dari kampung sebelah bapak aku. Agaknya raya nanti kalau terserempak ngan mak ayah dia, mesti kena singgah rumah. Dari tak kenal, terus jadi kena. Rata-rata yang datang, aku rasa cam familiar. Sebab ada jugak yang dari sekolah lama.

13 orang tu dah cukup bagus untuk permulaan. Walaupun tak semua la blogger. Tapi meriah jugak especially encik suami ztie, si achie tu memang happening. Aku dah letih nak bercakap. eh? Aku malu-malu nak cakap, dia masih lagi bercakap tak berhenti. Kelakar tengok Ztie dan Achie. Kalau ada kamu, mungkin akan lebih happening. err... *mode jeles* Kelakar tengok Ema tak berhenti posing setiap kali Mizi nak amik gambar. Agak-agak 99% gambar malam ni ada muka Ema.

Kesian Zahidah dan adik kena balik awal. Semua sebab kena kejar perahu tambang. Lewat sangat kang tak de plak kan? Mungkin next month nak buat bowling plak. Boleh? Jum! Siang okey? Sapa nak jadi event manager plak?


p/s : tersengih baca SMS kamu masa nak balik, "Ada kenalan lelaki lebih baik dari abang ke?"

7 kata-kata jiwang:

wa khairul onggon said... BALAS

13 org semua kah? Ney gambar ktkorg? Mok juak nangga mun ada :)

ztie said... BALAS

nakne ka nyuruh mode jeles ya tek? hehe oke! silalah update! kmk ada ndak update kelak ka.
. mun bulan star bintang coba try test koh. hahaha ... anyway.. selamat bekerja oii.

[sutera kasih] said... BALAS

kmk nmpk muka ktk dlm gmbr hihihi

pu3mas said... BALAS

hahaa hapenning owh.. tapi sori la kmk dtg aher.. pande sesat oit.. kmk kurng kit jln dekat kuching tok... (okeytolongpercayasaya)

Siti Sahmsiah @ sahm said... BALAS

wuarghh...mek nak g bnr nya..p last min sidak parent n parent in law mek dtg indah..aih..bkn sik suka sidak dtg..p plan lain alu kensel..hehehe...best eh...mun mek mbak anak mek, mesti nya suka..

e F a said... BALAS

best lok nangga kitakorg gathering

Hajib said... BALAS

wahhh... hepening tak orang malam tadik ooowww... Terbaekkk!!!! neway.. tahniah! gathering Blogger Sarawak kali tok boleh di katakan sukses dan semakin mendapat sambutan... ktk lah org kuat molah gathering kali tok.. kmk cuma mampu anta wakil jak... hehehe..

Newer Post Older Post Home