Saturday, June 25, 2011

Ada Hikmahnya..

Entri yang aku tulis telah siap kejap tadi. Panjang. Luahan hati dan perasaan katanya. Tiba-tiba, bila nak publish, terus hp prob. Len tenet plak tah pape je. Aku tekan macam-macam, at last, entri hilang. Amboiii... Geram nya.

Tapiii... Bila fikir balik, mungkin ada hikmahnya. Kot kalau aku publish, kang ada yang terasa, free-free dapat dosa kering kan? Sekarang sedang berusaha untuk mengurangkan entri yang berunsur luahan perasaan kat blog. Especially yang marah-marah. Yang jiwang-jiwang, ampunn.. Aku memang tak boleh handle. Ni nak masuk tahun kedua blog ni walaupun kat profile kata blogging since feb 2011 kan? Tu sebab aku tukar email gmail. Blog email gmail ni aku buat bulan februari hari tu.

Apapun, semua yang jadi pun ada hikmahnya even yang menyakitkan sekalipun. Bersangka baik selalu pada DIA. Nescaya kita akan nampak hikmahnya. Walaupun kadang-kadang aku sendiri blur-blur jugak.

Peace!


P/s : Balik awal, boleh tak bangggg?

9 kata-kata jiwang:

Kujie said... BALAS

memang pun
kadang2 bila kita marah......rasa semua nak cakap
tapi bila dah reda...dah sejuk..benda2 tu boleh hilang, bolah pula kita lupa apa rasa yg kita alami tadi

erk..tapi kita manusia, kan...kan

Amni said... BALAS

dear kak jie,
alamak.. Terharu akak singgah blog amni.. Dah la blog jiwang-jiwang.. Mak aii.. Segan.. Hahaha..

Thanks kak jie.. Betul apa kak jie cakap.. Bila dah sejuk, hilang dah semua. Tak ingat pe jadi. Berusaha utk tidak menulis masa hati ada perasaan.. Err.. Boleh ke gitu?

Tu la.. Manusia.. Memang tak lari dari semua tu.. Huhu..

*Vivilicious* said... BALAS

oit..jgn emo2..yer..kmk ada mok reply msg tok tdk kt lp..error. K hp dpt gik. Mcm2. Wuurrrggghh...ngantok. tdo lok ah..

sukasuki said... BALAS

betol.penah terjadi.entri bila nk publish hilang.dan saya pon pkir mngkin ada hikmah di sebalik itu..


amni: suka sama header baru itu..nmpak fresh..sory lama xdatang, balik kampung..hehehe

Amni said... BALAS

dear sis v,
patut timeline senyap.. Hahaha... Sila lah tido.. Bukan entri emo tadik.. Just luahan hati dan perasaan.. Yerr... Jumpa petang kelak.. Hehe..

Amni said... BALAS

dear suka suki,
thanks dear.. Terharu ada kwn2 yang rajin singgah sini.. Amni guna phone.. Memang slow sikit nak bw.. Kalau guna lappy.. Amboii.. Laju giler nak terjah blog org.. Hehe..

Header tu kwn buat.. Hihi.. T promote dia nyer blog.. Hehe..

si cantik sally said... BALAS

sabo je le..amni..aiseh sy cam penah terkena la situasi mcm ni..hehe

[sutera kasih] said... BALAS

aiee iboh krg kan entri jiwang2..alu la ilang trademark yerdeh jiwang blog tok huhu..

ainz said... BALAS

Amni..kalau nak update pakai hp,jangan terus tulis kat blogger..tulis kat notes dulu..dah siap,baru bukak blogger..copy+paste.. :)

Newer Post Older Post Home