Tuesday, July 5, 2011

Demam, Asthma, Resdung...

Jumaat malam hari tu terbaca di twitter. Cikgu Erol bagitau, dia dan haris (anak) demam. Kesian si isteri kena jaga mereka. Biasalah bila si anak kecil demam, memang akan meragam banyak kan? Lebih kurang beginilah dialog kami di timeline twitter.

Aku : Cikgu, baik guna bunga raya. Ramaskan di kepala. Insha allah boleh kurangkan panas badan..

Cikgu Erol : Tu diaa... mana nak cari bunag raya malam-malam gini? Hehehe... Boleh tahan macam nenek kebayan juagk cik Amni Amirul nie..

Aku : *amboiiiicakapakunekkebayan* eh... sekitar rumah tak de? Selalu tengok anak kecik kat rumah ni kalau demam mak and kakak ipar buat macam tu...

Cikgu Erol : Yerdeh! Latihan awal tu.. tak de bunga raya. Jarang tengok kan orang tanam bunga raya?

Kannnnnnnnnnnnnnnn?

Memang jarang kan yang tanam bunga raya ni. Banyak khasiatnya. Tapi orang ramai tak tau. Jadi, hari Sabtu tu aku pergi talk kat Avail Beauty. Antara yang diceritakan adalah kebaikan PANTILINER BIO SANITARY PAD.

Antara kegunaannya adalah selain untuk perempuan, PANTILINER BIO SANITARY PAD ini juga membantu,
1) Mengurangkan suhu badan - basahkan pantiliner sedikit, letak di dahi
2) Resdung
3) Pusat baby baru lahir
4) Asthma

Ini yang aku pasti sebab masa talk tu aku jumpa yang menceritakan pengalaman masing-masing. Banyak lagi kegunaan yang lain. Mungkin akan kongsi di entri lain.


8 kata-kata jiwang:

erolnukman said... BALAS

ahakksss! hariz dah ok...mbak g klinik hari sabtu riya..=)
mcm bagus jak Pad nak d padah ktk ya..just utk baby ajak ka?org besar dpt pakey sik?eh,ya pad yg perempuan slalu pakey tiap2 bulan ya ka?hehehe...kompius indah gik...=P

fLo said... BALAS

aiyok..xpat megine pad engkah rah palak..hahahaha

Bui Idzra Ryn said... BALAS

bgs pad ya..tapi bau nya koat glak..^_^

azwa amani said... BALAS

bau dia kuats sangat, bawa masuk bilik jer dah leh bau,,, tapi bagus kan..

cik Beskod said... BALAS

hohohoho bok first time dgr pad ya dpt kurang kan suhu badan hehe.. lak cari rah supermarket heheh

Anne said... BALAS

bak kata fLo, sik pat juak kmk bayangkan pad di engkah kat dahi:) anyway, no harm trying.

[sutera kasih] said... BALAS

kazen kmk madah pun pad ya bagus..wangggggiiiii gilerrrr hehe

armouris said... BALAS

lagi info tentang demam di SIHAT SELALU - Bantal Sejuk Redakan Panas Bayi Demam

Newer Post Older Post Home