Wednesday, July 6, 2011

Keputusan Yang Sangat Berat

Aku delete blog semalam. Serius itu bukan sesuatu keputusan yang mudah untuk dibuat. Bayangkana ada berapa banyak entri yang aku tulis tentang kenangan aku dan kamu kan? Sesuatu berlaku petang semalam. Memang aku tak dapat nak cakap dengan kamu sebab petang semalam kamu ada show. Juga secara rasminya kamu dimaklumkan kepada public sebagai artis rakaman bawah Kasi Gegar Entertaiment, bawah naungan Aizat Amdan dan Anas Amdan. 

Lepas aku delete, aku SMS Joe Lee, manager kamu. Joe Lee call. Aku tak mampu nak angkat sebab aku takut aku nangis. Joe Lee soh angkat jugak. Aku angkat. Banyak yang Joe Lee nasihat aku. Aku nangis jugak. Memang Joe Lee manager kamu dalam industri. Tapi secara personal nya, Joe Lee memang tempat aku mengadu. Ada perkara kita boleh dengan kawan, ada yang tak boleh kan? Sebab ada perkara kawan-kawan paham, ada yang tak. Bukan aku menidakkan keberadaan kawan-kawan dalam hati aku. Aku sangat hargai kalian. Even aku tak tinggal jejak kat blog korang pun bukan bermaksud aku tak singgah.

Family? Yes. Mak aku orang pertama yang tahu kalau ada apa yang berlaku. Cuma depan mak aku lebih relaks. Mak pun selalu rasionalkan aku walau apa pun berlaku. Aku bersyukur sebab punyai mak yang cukup sporting aku kira. 

Malam, lepas habis show, kamu soh aku call. Aku call. Bincang dengan kamu tentang banyak perkara. Paling penting, tentang blog. Haiyok! Kamu terkejut aku dah delete blog. Siapa tak sayang blog kan? Blog ni lah tempat aku luahkan apa yang aku rasa. Kamu mintak aku bukak balik. Kalau susah sangat, bukak blog baru. Blog ini sebahagian dari aku. Bila nak bukak blog baru, aku rasa berat sangat. Roh tu tak de kat situ. 

Akhirnya, pagi tadi, aku buat keputusan, setelah berfikir dan semangat dari kawan-kawan di sini, terutama Ztie yang SMS kat hp, twitter lagi.. Amboii.. dia memang orang pertama tak bagi aku delete blog. Hikss... Thanks dear.. Juga terima kasih pada yang lain, ain, syaza, zura, yann, kak kembojha, kak anne, wani dan semua yang ada tweet dan tanya kat facebook semalam tapi aku tak mention kat sini, terima kasih. Antara sebab aku masih terus menulis juga kerana kalian.  






p/s: Sayang kamu... Selalu....

20 kata-kata jiwang:

sukasuki said... BALAS

erk.dah lama x datang sini...jangan la delete. sayang tau kenangan., sini la kita mencatat kan diari hidup kita..nanti tua2 leh baca, =p

nabilah_2908 said... BALAS

hmm..apa pun yg dah berlaku jadikan panduan tuk masa depan :)

(walaupun sy tk tau hujung pangkal masalah Amni)

ainz said... BALAS

Sabar,dear..apa yang berlaku pasti ade hikmahnya.. ;)

Cik Shiqa said... BALAS

cepat2 lah kawen cik amni.. takut ah bila fikir org tsyg kita dah jadik artis...

ztie said... BALAS

yeaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa~~!!! biarpun i jarang komen. tp tapak kaki i mengarey jak dalam belog tok hokey! huhuhu....... mun da papa padahlah pok. kali i sikpat nak nulong nyerawoo dalam dunia retis nun. u nulong ngerawo dalam tok. ekekekekeke

*Vivilicious* said... BALAS

x tauk cerita kmk..sbb marek sikda ber twit2 koh..anyway..byk kenangan dlm blog..jgn didelete..sayang!

labulabi said... BALAS

ya.hidup amni!!.hehehe.pa kes sampe tutup blog.hadoi lambatnya kamek.hehe

Zura said... BALAS

blog tmpat kite abadikan segala kenangan...

dLa Suri said... BALAS

jgn2 delete lagi okayyy

Fahmyliana said... BALAS

amni ni tunang amir af9 ke? slalu je baca blog amni tp xtau lak amni ni tunang die..hehe

Anne said... BALAS

iboh di delete gik blog tok dik. maintain jak ok.

.sweet-ants. said... BALAS

jgn la delete..lain kali kalau rasa x nk org tgk blog amni private je..tgu dlm bpe lama kalau rasa rindu bleh bukak blk... klu nk rehat dr blogging pon xperlu delete blog.klu kite private blog mmg kite xkan bukak blog pon. sy dah wat..sebulan lebih sy private blog mmg rasa aman je hehe..

Vivi Lim @ Mrs.Nurulazmi said... BALAS

awal pagi kak vee bukak belog ktk..sik pat bukak..byk kali gik ya..ingatkan dh tukar url address...kak vee siap nak sms dh..rupa nya mu delete seketika..jgn lah delete..apa pakei kak vee baca agik kelak..uhuk..uhuk...i read ur blog everyday tau...(T____T)

kak vee sebak baca entri di bah ya aih...speechless..berat dugaan ya..

missSenget said... BALAS

jgn delete..

jgn delete..

jgn delete...!!!

pliss...

Hanis MY said... BALAS

Amni! kenapa nak delete??? sori akak agak busy, lama tak catch up dgn amni, phew lega ada lagi blog amni ni... takmo la delete eh, nanti akak rindu dah la tak reti guna twit ahaha... sayang amni jugak.. eh perasan padahal amni ckp kat kamu hik2

p/s: weeee ajarkan tau! akak mmg nkkkk sgt2 main piano

[sutera kasih] said... BALAS

amni, ktk ok udah ka?sori, lmbt kmk tauk, tkejut2 kmk nk view blog ktk xdapat..iboh delete agik k amni..syg bah blog ktk..tauk sik mun ktk delete blog ktk ya, ibarat ktk delete 'folder2 penting' dlm ingatan ktk ehh :(
alu tedelete la kmk2 smua kelak dr memori ktk..sik sedih ya?huhu if ada masalah, share with ppl yg ktk boleh share & pecayak k dear..
iboh pendam2 stress2..
keep smiling dear...plz, iboh delete blog gik k?
promise?

erolnukman said... BALAS

uish..jgn lah delete.kmk baruk jak nak mupok2 start agik tok..

Cik Eka said... BALAS

aduh amni plzzz jgn delete lagi..eka baru dpt bw harini

cik Beskod said... BALAS

yah.. kitak delete blog ka marek sis?? xtauk kmek koh hurm.. patot jak kmek nantik entri baru dari kitak alu xda huhu....

Amni said... BALAS

Dear all,
thank u so muchhhhhhh! tak delete... =) no worries... thanks for ur support guys... =)

Newer Post Older Post Home