Thursday, August 18, 2011

Boleh Tak Jangan Tanya Soalan Pelik?

Hari ni kamu ada interview session LIVE kat NTV7 kul 11.30 pagi. Aku sempat tengok sebab hari ni aku MC. Mula-mula aku ingatkan kamu disuruh buat persembahan jer untuk rancangan BELLA. Siapa tahu rupanya kena interview LIVE.

Aku memang teruja. Haruslah kan? Tapi sedikit nervous. Agak-agak kamu boleh ke nak perform depan TV? Dapat tahu dari Joe Lee, manager kamu yang merupakan Cikgu Media kamu masa kat Akademia Fantasia 9, kamu akan bawa dua lagu iaitu SINGLE kamu, Tanpamu juga lagu cover Rolling In The Deep by Adele.

Sebelum kamu kena interview lebih kurang 20 min, kamu di suroh nyanyi dulu lagu SINGLE kamu, Tanpamu.

Lepas je kamu perform LIVE, pengacara Bella serius sangat teruja. Oh ya! Mungkin dibuat-buat kot.. Ia lah pengacara kan? Tapiii.. Pelik pulak kalau teruja cam dibuat-buat kan? Haa.. Dia memang betul teruja sebab kamu boleh bawak lagu Belaian Jiwa, lagu fav dia. Macam-macam jugak soalan, dan ada jugak soalan tentang perasaan kamu bila nyanyi masa busking dan kat dalam Akademi Fantasia, juga soalan kontroversi, 'bila nak kawen?' serius aku tak boleh tahan nak gelak.

Lepas tu, pengacara tu mintak kamu nyanyi satu lagi lagu. Dan kamu bawak lagu cover Rolling In The Deep by Adele. Dan kat situ, memang boleh nampak dia enjoy masa kamu nyanyi. Bagi aku reaksi tu automatik tak dapat nak dibuat-buat kalau kita enjoy kan? Tak tau la kalau ada orang bila dengar lagu, dia tak enjoy, tapi dia boleh buat enjoy. Ada ke?

Itu cuma sebahagian dari cerita kat tv tadi. Kalau la boleh aku letakkan rakaman dia kat sini, lagi baik kan? Ada jugak bukti. Tapi bukan setakat di situ. Mak Yuna pun suka kamu nyanyi. Aku baca kat twitter. Dan ada beberapa nama besar lagi cakap kamu sangat cool bila kamu nyanyi dengan gitar. Depan beribu penonton masa konsert kat Kuching dan Sabah pun kamu relaks je.

Oh ya! Itu mungkin pujian melampau dari aku. Sila baca entri melekat kat blog aku ni. Atas entri ini. Ada rakaman kamu nyanyi LIVE masa konsert kat Kuching. Ada lagi banyak dan boleh search kat Youtube. Search je nama Amir Jahari.

So pleaseeee.... DENGAR DAN NILAI SENDIRI tapi bukan tengok dari AF semata. Lepas tu, jangan la tanya soalan pelik-pelik. Kalau awak tanya sedap ke suara Amir? Of course saya akan jawab YES! Sebab saya kenal Amir, tahu macam mana dia menyanyi sebelum dia masuk AF lagi.

'Tapi dia selalu kena kritik kan?' amir sebelum masuk AF dan masa kat AF sangat beza. Siapa follow aku dari dulu memang tahu suara Amir sebelum masuk AF macam mana. Dan ramai jugak yang frust bila Amir tak dapat nak perform dengan bagus masa kat AF. Termasuk dengan Amir sendiri pun frust sebab dia tak boleh nak buat dengan baik.

Again... Kalau nak kenal Amir, sila baca the whole story dalam ni. Bukan soh baca kisah cinta kami. Tapi tengok video-video lama dia kat dalam ni. Or sekali lagi, maybe lebih senang kalau awak search je kat Youtube. Harapnya lepas ni jangan la diungkit cerita Akademi Fantasia. Serius aku bosan!


P/s : kalau nak baca entri, jangan baca setengah-setengah. Sebab awak takkan dapat maksud sebenar saya.. thank u sebab baca.

18 kata-kata jiwang:

.sweet-ants. said... BALAS

sy bangga jd kawan amni & amirul. wah.. *boleh terima ke?*

Dr. Amirah said... BALAS

alahai sekda di youtube kah kak?maok nanggah juak :'(

eh akak maok kad raya? jom tangga sitok!

http://klinikhatidrmira.blogspot.com/2011/08/siapa-nak-kad-raya-sila-turun-tangan.html.

Amni said... BALAS

Dear zura,
thanks beb! Sy tau awak tau mirul macam mana kan? Cam fedup je bila org asyik ungkit AF! Huhu...

Dear AMira,
rancangan tu ke dear? Tak pasti plak ada ke tak kat you tube.. Tapi bley kot try serach bella, tarikh hari ni. Kot ada.. Hoho... Insha allah t akak p blog kamu eh.. Skang online guna hp cikai je.. Susah plak nak view blog kwn2.. Esok ea.. Thanks dear.. =)a kan? Cam fedup je bila org asyik ungkit AF! Huhu...

Dear AMira,
rancangan tu ke dear? Tak pasti plak ada ke tak kat you tube.. Tapi bley kot try serach bella, tarikh hari ni. Kot ada.. Hoho... Insha allah t akak p blog kamu eh.. Skang online guna hp cikai je.. Susah plak nak view blog kwn2.. Esok ea.. Thanks dear.. =)

Bidadari Syurga said... BALAS

tak tahu nak komen apa... semoga berbahagialah hendaknya kamu dan dia...

**::CIKNUURUL::** said... BALAS

oo,tunangnya org AF ek,.hihi,.sori,xkenal sbb xpernh tgk AF,.smoga brbhagia la hndaknye juga ye,.:)

erolnukman said... BALAS

org yg paling sik stuju mirul masuk AF mula2 dolok adalah AMNI...hehehehe! tp tetap juak memberi sokongan! kipidap! kipidap!

beautiful_rose said... BALAS

cool amni... =)

SyAfaWaNi ♥‿♥ said... BALAS

wani memang teruja skit kalau bab org nyanyi sambil maen gitar ni kan..hahaha..nampak mcm wahh i loike..ekeke

labulabi said... BALAS

op cos kmk akan baca sampe abis.hihi.kadang2 ulang 2 kali.mun nak menghayati tulisan org kenak baca lebih dari skali bok kita akan paham apa yang ingin org sampaikan.tol x.hihi.

~AmyLiana86~ said... BALAS

saba jela amni..

Amni said... BALAS

Dear Cikgu Erol,
Yeah! Itu betul! Cuma urang sik tauk.. mun sik kamek, sapa lagik la nak sokong o? and do i have any choice? waaaaaa.....


Dear Rose,
rindu ko... lama aku tak singgal blog ko... jap g aku singgah ea...=)


Dear Wani,
hahahahaha... wani main jugak kan? =) yeahhh... i likeeee!


Dear encik labulabi,
mena kata kitak.. mun sik baca sampe abis ya la mudah salah paham... kannnn....

wa khairul onggon said... BALAS

Aihh.. mun kmk tauk kmk pun mok nangga intibiu ya.. adehhh... rugi.. :)

Zura said... BALAS

br ari tue dgr lagu amir...cool je muziknye..:)

Prince Halilintar said... BALAS

alamak prince prnh dgr je nama amir tu tapi xkenal..prince pon xlayan AF gak..hihi

apepon semoga korang hepy2 je selalu..

aliesha kirana said... BALAS

mmg xtgk AF jd xtau performance amir cmne time tu.. tp skrg mmg superb!!! xpe, ada hikmah sebaliknya kn.. skrg pun Aizat nmpk bakat Amir n amik die jd first artis under syarikat Aizat. that should prove that org yg kutuk2 Amir sbb performance die dlm AF dl dh tersilap! heeheh.. support Amir Jahari!

Fad said... BALAS

psst...amni..nak tempah kena gi kat blog abg ben eh..rm28 rasanya campur postage..:)

.izzati liyana. said... BALAS

sabar je k. mulut org.. perangai lagi mcm2. :)

[sutera kasih] said... BALAS

sabar k deng..mulut org susah nk dizip..huhu

Newer Post Older Post Home