Sunday, August 21, 2011

Dilema... Jangan Tanya.

Rasa nak resign. Fuh. Takkan lah setiap tahun? Sampai bila nak sesuai dengan kerja. Tapi alasan berbeza untuk setiap keputusan meletak jawatan yang diambil. Hari ni tiba-tiba rasa tu sangat kuat. Bagaimana? Bukan kerana rakan sekerja kerana rakan sekerja pun semua nak resign. Tak perlu la aku ceritakan details. Tapi boleh imagine kan macam mana di sini kalau semua rakan sekerja nak resign.

Sekarang kerani pun dah resign. Pekerja am pulak esok last di sini. Despatch dah resign awal bulan. Jadi macam mana? Semua kerja dari A sampai Z sekarang kena buat sendiri. Kesian ada rakan sekerja pulak kena bersihkan pantri, vacum lantai. Lain-lain tak yah cerita la. Memang semua kena buat sendiri.

Jadi bagaimana? Aku rasa nak kerja kat kedai buku. Tapi sampai bila? Sedang berusaha cari kerja lain. Tapi memang rasa nak resign berkuatkuasa 1 september ni sangat kuat. Tolong! Cadangan?

12 kata-kata jiwang:

SyAfaWaNi ♥‿♥ said... BALAS

kerja kalau tak enjoy memang akan rasa stress ja memanjang kan..apa pon buat keputusan yang terbaik k..pkiaq baik buruk semua segala dulu k :)

hani apandi said... BALAS

ehee.kak amni, mek pun sik tauk nak tolong gine.sbb mek lom merasa kerja.tp pengalaman masa mek praktikal lok penahla juak mek rasa mcm nak quit jak dari company ya then repeat balik praktikal mek.sbb, ntahla.mek pun sik tauk.huhu.semoga tabah ya kak amni :) insyaALLAH, moga murah rezeki dpt kerja lebih baik gik lak.take care :D

Hana Soffelia said... BALAS

Erk.. kalo dh semua kerja nk kena buat, gara2 semua org berhenti kerja, patut berhenti kot. Lainlah ditawar dgn gaji yg lumayan. Tapi kalo gaji bnyk tp jiwa xtenang xbest gak. Slow2, cuba usha kerja lain dlu.

nabilah_2908 said... BALAS

kalau dah semua resign...hmmm..pasti ada maslah besar...

kalau macam tu...Amni pun gerak la sekali...

Bumi Allah ni luas...rezeki ada di mana2..insya'Allah... :)

Anisa Hang Tuah said... BALAS

nis pun nak resign

oshinz said... BALAS

buat solat istikharah la.. bersyukurla sebab amni dapat kerja right after graduate. kite ni tak dapat kerja, dah setahun menunggu. =)

nunama said... BALAS

wooohoo! dahsyat kalau ikut penceritaan itu. emm..

buatlah yang mana Amni rasa terbaik. InsyaAllah, ok punya. :)

We are support you!! Yeaaaayyhh!! ^^

All the best yar!

Namee Roslan said... BALAS

kalau beban kerja memberi awak banyak tekanan..lebih baik awak resign. kita kerja bukan nk duit je tapi nk kena ada joyful juga :)

el-janna said... BALAS

bile kerja pun stress.. xjadi ape la.. resign teros!

Amni said... BALAS

dear all,
terima kasih. Hargai sangat. Memang tadi petang berkobar-kobar nak resign. Dan sebenarnya sampai sekarang masih fikir ni nak resign. Tapi untuk sebulan dua ni mungkin belum boleh sebab banyak sangat benda nak kena settle.

Jadi, dalam sebulan dua ni, akan berusaha untuk carik je apa-apa kerja. Tak kisah la kerja kedai buku sekalipun. Hopefully ada yang nak terima. Hemm...

eeir said... BALAS

kita sm. stress, rasa nk resign. tp bila resign xda duit :( kan? yala . kdg2 plu juak akot kata hati. keadaan ktk sm cm mek bah .stress glak. tp nsb tgh tgu tawaran smbg belaja gk . :) so, buat keputusan yg betol jk la :)

Bui Junaidi said... BALAS

mun dh ktk rs x best keja sia,better resign ajak..tp make sure ada keja lain nunggu..mun xda offer lain,bgs bertahan ajaklah..kelak x pasalo2 yang dikejar x dapat,yg di kendong berciciran..cehhh,berperibahasa indah kmk..hahahhaa

Newer Post Older Post Home