Thursday, August 18, 2011

Kalau Mampu, Layan Laaaaa......

Hari ni masuk office awal. Bukan sebab rajin. Tapi sebab kena hantar si kecik, Kakak yang nak ke Tahfiz ABIM. Dan jugak, banyak kerja aku nak kena settle hari ni.. Terutama sekali report. Tak tau kenapa aku ni kalau report mesti akan ada masalah tang nombor. Padahal Math aku dulu A1 juga. A+ jugak dekat Matrik dan U. Tu diaaa... kasi up sikit. Amboiii.. Betul. Report aku mesti salah tang nombor. Memang kecuaian yang memang susah nak dimaafkan la. 

Pagi tadi masa masuk kereta, Kakak tanya,

Kakak : Cik, kenapa kereta Cik ada air kat tingkap?

Aku : Kabus la sayang...

Kakak : Kenapa?

Aku : *senyap sebab tak de mood*

Kakak : okey.. kakak tau.. sebab kat sini banyak awan...

Aku " *blur dan iyakan aje. malas nak layan*

Kakak : Sebab tu sini banyak pokok....

Aku : *cakap dalam hati. apakah kaitan?*

Kakak : Kan cik....

Aku : errm.....






Dulu aku kecik-kecik sama jugak. Aku imagine apa aku fikir tu betul. Bila dah besar sikit, baru tau rupanya apa aku cakap tu semua salah. Hiks!

20 kata-kata jiwang:

Anisa Hang Tuah said... BALAS

hehe..

cik,
betul ke banyak awan?

Amni said... BALAS

Dear Anis,
tak tau apa kaitan.. hahaha.. kalau banyak awan tu bukan tanda nak hujan ker? hahahahha

Vivi Lim @ Mrs.Nurulazmi said... BALAS

nembiak kecik comey..
tuk bukan si kakak yg pernah kak vee n shida jaga n berik mandi dolok ka masa peristiwa berhal dolok? sori kak vee teringat indah peristiwa dolok..
tetiba kak vee nitis aek mata nangga gmbr si kecik kakak seriously kak vee nangis indah nangga gmbr ya...sik sangka nya dh bsr..dh sekolah dh nya...masa ya kak vee baruk start kerja..bg.syeed ktk tgn nya injured sebelah kanan...kak vee 1st day turun kerja sama ngn nya..wehehehehe..lawak eh...

d_tieah said... BALAS

Cik.. Tanya sama pokok.. Apa sebab goyang.. Jawab angin yang goncang.. Eh.. Hahaha.. Suka alu dengar Hazama bawak..

*Biak kecik nektok ceredit owh.. Macam2 jak d tanyak nya ngan kita.. Hahaha.. Mun kmk, rajin alu layan..

Rtp Farra Arisha said... BALAS

pemikiran kanak2 tak sama kan dengan orang dewasa..but she's ok cause she can give her own opinion :)) cute!!

Amni said... BALAS

Dear Kak Vee,
aok.. nya lah ya kak vee.. ng sikda urang lain masa ya.. nya sorang jak... =) dah besar dah nya.. cerdit.. hehe...

Dear dtieah,
aok.. nya suka lagu ya.. hahahaha....


Dear faraa,
memang dia banyak cakap.. da je dia bagitau.. hahaha... tapi dah biasa dah.. asal rajin nak melayan jer..=p

labulabi said... BALAS

tanya sama pokok apa sebab goyang, nanti jawab pokok kabus yang goyang.wakakaka.

nabilah_2908 said... BALAS

tanya sendiri..jawab sendiri..hehe.. ;)

Prince Halilintar said... BALAS

daya imaginasi yg tinggi tu lah yg membuat kite semakin kreatif...hehe

dUrRaNi said... BALAS

hehehe...teringt ngn mbiak nak djga kmk... pot pet pot pet jak mltnya kaka...

.sweet-ants. said... BALAS

kesian kakak. kenapa x layan dia ckp? hahaha

Yann Mazian said... BALAS

terer nya ktk math dpt a1.. kmk dpt b jak.. hihi.. mun kmk kenal ktk time skolah dolok, dpt ktk ajar kmk math kak. kmk lembab math masa skolah lok. haha. tp tup2 pnde blaja akaun ndah pas skolah. hehehe.

btw, kimslm ngn anak buah. kiut n byk tnyk. kekeke. :D

Umie Artoqiemie said... BALAS

kmk pun gia juak kecik dolok, x pandey diam.. cam2 jak di-imagine. hahahaaha.oltromen lah..

Anne said... BALAS

Bagus nembiak byk bertanya, means sidak ada sikap maok tauk cuma kita yg sik terlayan soklan2 daknya.

gadisBunga said... BALAS

tak salah juga sebenarnya...

dari awan turun hujan, dari hujan subur lah pokok.

masa kecik dulu kite banyak berfikir guna logik akal setakat yg kita tahu, nak explain lelebih dah tentu tak reti.

sebab tu budak2 biasanya akan sebut benda yg org tua tak terfikir, tapi kalau kite fikirkan balik, ada logiknya. fun kan?

Memey Baharom said... BALAS

budak2 . hehe . biasa lah . suka bertanye . tak tanye sesat jalan . hihihiih

[sutera kasih] said... BALAS

kesian kakak cik nya sekda mood hehe

Hana Soffelia said... BALAS

Hahaha kanak2 penuh dgn imaginasi dan persoalan. Tp Hana suka melayan kanak2, maybe sbb hana xde adik kot. ^_^

eik`S noName said... BALAS

hehhe,,...budak2...l

nunama said... BALAS

teringat iklan happy father's day (kot) yang ntah bila ntah..

Anak: ayah, itu burung ape?
Ayah: burung murai
Anak: burung apa?
Ayah: Murai.
Anak: Burung ape?
Ayah: murai, nak.
Anak: burung ape ayah?
Ayah: burung murai, nak.

soalan yg sama ditanya banyak kali.
Ayah menjawab tanpa bosan.

Tapi, bila ayah dia dah tua, dimarahkan ayahnya sebab tanya soalan yang sama baru 3 kali.

Sedih. T_T

p/s: aeh...tetibe teringat iklan ni. kui3
p/s 2: tapi mmg mcm tula budak2 kan. sifat ingin tahu. tu yg byk tanya. hehe. sabar sahajalah. :)

Newer Post Older Post Home