Friday, September 9, 2011

Gambar Terbaru Aku

Semalam ada site visit  dan water sampling kat Ladang Simunjan/Ladong. Sebelum buat kerja, ada discussion dengan manager Ladang Simunjan. Dia okey. Nampak aku terus dia discuss dan tanya apa yang perlu untuk membaiki alam sekitar ladang. Kalau sebelum ni dia ingat aku practical student, jadi masa discussion aku bukan tumpuan dia. Tak kisah la sebab dia tak tau pun report semua aku yang buat. 

Sebelum balik, jumpa pulak manager Ladang Ladong. Ada discussion jugak  pasal ladang. Manager ni agak agresif. Dan seperti biasa, dia pun lebih fokus dengan senior technician aku sampaikan senior technician aku tu tukar tempat duduk dengan aku masa nak bincang pasal report. Harus lah kan senior technician tu nak Manager tu cakap lebih kat aku sebab report kan aku yang buat walaupun kalau orang tengok aku orang takkan percaya. Sebab nyaa????

Masa pergi kampung kamuhari tu, borak-borak dengan family Pak Long kamu,

Pak long : Belajar lagi ke?

Aku : Eh? Taklah.... kerja dah...

Pak long : Bahagian apa?

Aku : Environment...

Pak Long : ohhh... *ada macam blur di situ*



Ke dapur,borak pulak dengan sepupu kamu,

Sepupu kamu : Belajar kat mana?

Aku : Eh... taklah.... dah kerja...

Sepupu kamu : oh... kerja apa?

Aku : *bagitau*

Sepupu kamu : apa tu? kerja yang macam mana tu? *blur*

Aku : sepatutnya kerja dalam makmal... tapi sekarang lebih buat kerja environment.... 

Sepupu kamu : *masih blur* Dulu belajar mana?


Okey fine! Aku gelak dah. Hampir semua yang aku jumpa tak percaya kalau aku cakap pasal kerja aku. Sebabnyaaaa? Sila layan gambar aku kat bawah ni.... 






p/s: Kebanyakan orang ingat aku lagi muda dari kamu. 

27 kata-kata jiwang:

Umie Artoqiemie said... BALAS

kecik jakkk.. kiut.. haha.. ne ndak org sik cayak..

si cantik sally said... BALAS

ha?betol ke ni?hahhaa..kail pe tuh..boleh camtu..?

♥ Dea ♥ said... BALAS

Koz kmk da jwk plah water sampling cmtok..:).. water quality smua ya.. hehe

♥ p a a n i ♥ said... BALAS

akhirnya~ ada gmbr amni :)

Miss Dolce and Gabbana said... BALAS

aoklah..dari dolok kmk nak tauk brp umur ktk bah.I thought ktk sama umur Amir.hehe

ciK LyndaWawa igUana said... BALAS

kitak nang kecik deng..heheheh

aliesha kirana said... BALAS

alalala..nampak keciknyee amni.. heheeh..haluss jah!

erolnukman said... BALAS

aih..pa polah mbiak skolah main tepi sungey ya??hehehe...

hati2 adik..jatuh sungai karang susah.=D

ASaDa RyutaRo said... BALAS

budak sekolah rendah main tepi laut, bahaya nih... sorang2 lak tu. hahahaha..

emot.nazry said... BALAS

kecik dari kamek... hehehe... bila nak jumpa-jumpa tok?! hehehehe

Munna said... BALAS

hi amni =)

buat analisis ke tu? hehe...comel je orgnya... =)

skg lagu tng kamu dh selalu main kt xfm..suke dgr =)

Amir Jahari said... BALAS

Hahahaha, bagus2! Awet Muda!

Prince Halilintar said... BALAS

hmm..ingatkan kanak2 mane tadi..hehe..gurow je..tgh kaji air laut ke?

*Vivilicious* said... BALAS

mek tauk ktk kerja nelayan!! nak? hehehe

ainz said... BALAS

3kali amni,kot baru dapat saya sorang..hihihi..

d_tieah said... BALAS

Kecik tubuh kitak owh.. Hehehe.. Ney ndak org pikir lagi sekolah.. :)

Entry Terbaru : Topup Dan Pek Sim Baru Naik Harga

sally said... BALAS

priittt...pdh jak ktk keja mbik aik rah pante.hehehe..

flo here...mek dh plh belog baru...do cek it out k..=D

Anne said... BALAS

Advantage urg small size:) sik akan nampak berumo:)

Namee Roslan said... BALAS

ni gambar amni ke? btw, saya suka sgt lagu Tanpa mu. rasanya kamu yg nyanyi kan??

Amni said... BALAS

dear namee,
aah.. Ni gambar sy.. Pegi site visit.. =) lagu tanpamu tu memang lagu kamu sepenuhnya.. Dari tulis lirik, melodi dan nyanyi sekali.. =) thanks bg pihak kamu.. =)

Namee Roslan said... BALAS

saya suka gila lagu tanpa mu :) cool.

sukasuki said... BALAS

tomey.tomey. hehe.

AmirFX said... BALAS

Asa zaman lamak dolok jak.. Ambik aek kakya bersesah baju kat batu...

[sutera kasih] said... BALAS

hehe ktk kan kecik2 deng..ya urang sik cayak ktk dh keja..

Anonymous said... BALAS

terbuka2 ngan blog org,t'buka blog yerdeh jiwang.serius,i like this blog :) dh ya..teringin nak tauk sapa orgnya, jumpa juak pictute..hihihi..tunang amir jahri upanya..

dUrRaNi said... BALAS

kiuuuuuuuuuuut...hehe

miss Fida said... BALAS

wow..best ada jak kerja ktk owh...ya nang best lah g sampling air gya...ladang pa ya owh? ladang kelapa sawit kah? gney ktk nak memperbaiki alam sekitar ladang ya owh :p.. nang gya kerja bahagian environment tok..mek org tok jgn kata ambik sample air kat tepi sungai...ambik sample air d tgh sungai n ada boyak d tepi sungaiya pun mek org pernah rasa..juh keja ngan chemsain jum..ada vacancy utk environmental executive...try lah..bukan setakat ambik air tpi nekik silo 30 meter from the ground level..yuhuuuuu...best!

Newer Post Older Post Home