Wednesday, November 30, 2011

Tips Kurangkan Jerawat Dan Kulit Berminyak


Tau tak bahawa Collagen yang merupakan 1/3 protein yang terdapat dalam badan kita mengalamni penyusutan apabila umur kita meningkat? 


Maka kesannya?

1) Kulit akan hilang keanjalan dan kedutan akan muncul pada kulit wajah kita dan akan lebih jelas pada pertengahan umur 20-an
2) Mengganggu bahagian badan lain, terutamnya dalam penjanaan semula tisu-tisu lembut.
3) KESUKARAN PENGANGKUTAN TOKSIN DARI SEL KE SISTEM LIMFA - salah satu sebab kulit bermasalah adalah disebabkan toksin yang tidak dibuang dari badan. 
4) Menghalang pergerakan nutrisi dan hidrasi yang mempunyai kesan ke atas kesihatan keseluruhan, langsung mempengaruhi keadaan kulit dan sel lain. 


Macam mana nak mengatasi? 

Ada yang amik VCO. Tetapi, ada pengguna-pengguna Virgin Coconut Oil, telah berputus asa kerana masalah kulit berjerawat, kusan, kering, berminyak atau berkedut. Makan VCO tapi kesan tak jugak nampak, yer tak? Sebenarnya VCO bukanlah khusus untuk kulit. VCO adalah untuk keseluruhan fungsi badan kita. Secara perlahan-lahan, dia akan baiki sel-sel badan kita dan kebiasaannya dia akan menyerlah pada kulit. Tapi tak dinafikan, ada yang memberi kesan pada sistem penghadaman terdahulu. Sebab itu adalah salah satu proses pembuangan toksin dalam badan kita. 

Tapi, kalau nak KHUSUS untuk kulit,. saya cadangkan, amik Catalyst Collagen. Salah seorang pengguna catalyst,


Kredit to Lemonade, blogger AMOY pengguna collagen dan VCO.


Khasiat Menggunakan Catalyst Collagen

1) Mengatasi masalah kulit kusam, kering dan berkedut
2) Membantu melicinkan tumit merekah dan kuku malap
3) Membantu proses pemulihan osteoporosis dan osteoarthritis
4) Mengembalikan kesegaran dan keremajaan kulit
5) Membantu mengaktifkan semua metabolisme tisu-tisu tubuh ketahap maksima

Kesan mengamalkan Catalyst Collagen

1) Kulit tidak akan berminyak
2) Dapat mengurangkan masalah jerawat dan jerawat akan hilang
3) Dapat mengurangkan parut-parut yang ada dikulit
4) Badan akan rasa lebih cergas dan bertenaga
5) Minda lebih cergas dan pergerakan angota tubuh badan menjadi lebih lancar

#Hasil kajian Klinik Perubatan Universiti Wurzburg di Jerman pada tahun 1995.




Harga biasa : Semenanjung : RM59.90, Sabah/Sarawak : RM65.90

untuk tempahan, boleh hubungi AMNI : 016-8789437






p/s: Nak baca testimonial yang lain? Nah, baca INI dan INI jugak. Sebenarnya banyak je testimonial pengguna Collagen ni. Boleh search kat google. 


18 kata-kata jiwang:

nurkaloi said... BALAS

collagen ni mcm VCO jugak ea

Amni said... BALAS

Dear Nurkaloi,
dia macam vitamin c dear..=)

Amni said... BALAS

Dear Nurkaloi,
dia dalam bentuk serbuk... 3g satu sachet.. =) letak bawah lidah.. kulum.. lepas tu minum air.. =)

cik Beskod said... BALAS

mun kamek dah msuk uitm samarahan lak maok kmek try VCO hehehe ..

Namee Roslan said... BALAS

ehrse nak la collagen tu sbb tgj cari collgaen pun. :D nnti kalau namee nk order, namee cntct amni k ;) terima kasih !!

Amni said... BALAS

dear cik beskod,
boleh jak nak order sis.. Baikkkk punya servis insha allah.. =)

dear namee,
boleh saja deh.. Bila2 masa pon boleh.. =)

Amy Syaquena said... BALAS

ada kesan apa tak seawal pengambillanya..

Amni said... BALAS

Dear @Amy Syaquena,
dia akan buang toksin dalam bdn kita dulu.. depends dengan keadaan bdn.. ada yang 2 hari dah berkesan.. =0

Juliet_iRa~" said... BALAS

collagen ni tblet ke kapsul mcm vco?
mcm best je..hee..
blh xterangkan dgn lanjut?
:D

Amni said... BALAS

dear juliet,
collagen ni dlm bentuk serbuk.. Rasa mcm masam manis sikit.. Sedap.. =)

ILA HonEyBuNNy said... BALAS

ila teringin nak cuba collagen lak..

tapi xterbeli lagi pun..ehhehhe

EyanaNoorAzlan said... BALAS

menarik..mcm nak try..hehe

sy join sini ye =)

Zulfadhli's Family said... BALAS

Dear.

1. This is our 1st time visit to your blog. Cheeerrsss
2. Nice article and hopefully you will received good feedback soon.


regards.
... Ayah Double Zee ...

♛ Dea Arematt ♛ said... BALAS

vco mek dh bis dah... lom da smpt gik nak bli agik..:P.. jerawat alu tumbuh ae... huhu

Juliet_iRa~" said... BALAS

huu..

still promotion lagi ke amni?

tmasuk postage x tu?

Amni said... BALAS

Dear Ira,

masih promotion sayang... tak termasuk postage.. =)

Cik Nurul said... BALAS

menarik! hmmm sedang pk ni.. -.-

hira said... BALAS

hehe. dulu pernah juga pakai VCO tapi mahal. nak pakai collagen lagi la pening kepala fikir mana nak cekau duit. haha

Newer Post Older Post Home