Thursday, November 10, 2011

Kecamuk Hati Ini

Tadi kakak call. Dia bagitau ada vacancy sebagai Pegawai Tadbir kat satu tempat yang dia kenal CEO nya. Dia cakap, itu kalau aku tak rasa rugi nak buat kerja lain daripada degree aku, boleh lah mintak. Mana tau ada rezeki kat situ kan? Kalau ikutkan memang rasa nak sangat blah dari sini. Letih kot. Macam mana senior environmental kat sini boleh tahan lama kat sini. Memang aku salute. 

Aku fikir balik. Betul aku akan bersedia melangkah pergi dari sini? Jujurnya di sini memang best. Cuma gajinya tak cukup. Eh, bukan demand. Tapi memang sekarang ni hidup perlu duit kan? Tambahan lagi kalau nak hantar barang atau nak pergi site semua atas tanggungan sendiri. Kerja lebih masa. Tiada duit tambahan mahupun cuti tambahan. Kerani pun tak de. Seperti sebelum ni aku cakap. di office ni, dari A sampai Z, awak kena buat sendiri.

Siapa cakap tak bagus kan? Cuma kadang-kadang awak memang perlu pada kerani, perlu ada despatch supaya kerja awak akan lebih cepat dan terurus. Boleh kurangkan jugak sedikit tekanan.

Oh ya, pasal contract jadi DC Sarawak untuk Catalyst, aku tak terima. Aku nak fokus dengan Stokist dulu. Insha allah kalau ada rezeki nanti, aku akan mohon balik. Kerja sekarang pun aku tak terurus, memang aku tak dapat nak cope kalau jadi DC. Baik lepaskan satu kan? Jangan yang dikejar tak dapat, yang dikendong berciciran.. 

Okey, bye. Nak sambung kerja. 

11 kata-kata jiwang:

Anisa Hang Tuah said... BALAS

seronoknya ada org offer kerja.
nis?
menganggur lagi

Cik Eka said... BALAS

semoga amni dapat kerja tu...
eka pon nak interbiu nanti...

pehh kerani takde?? semua buat sndiri??

letih ler amni..huhu

Amni said... BALAS

Dear Anis,
carik kerja.. tak pun, jual catalyst macam amni la sis.. heheh... ada jugak income sikit2.. =) sana dah meluas, lagi senang nak jual tau.. =)

Dear Eka,
aminnnnnnn.... all the best dear..=)

emy|farid said... BALAS

rezeki utk amni. alhmdulillah

aliesha kirana said... BALAS

cuba ajelah amni. mana tau, nanti2 kena dgn jiwa. rugi pulak kalau xcuba. hehee

Miss Dolce and Gabbana said... BALAS

Berapa umur kitak bah Amni.Experience bekerja macam dah lamak.

fiezah91 said... BALAS

pergh. rezeki ya. hehe. sine2 keja pun ada tekanan. setiap kerja tekanannya berbeza bah. ikut kata hati.hehe :)

Vivi Lim @ Mrs.Nurulazmi said... BALAS

embak solat hajat n istikharah, mintak petunjuk dari ALLAH =0).

teringin kak v nak coba VCO eh..kelak kak v try order dr ktk..aok eh, bulan dec tuk kak v balit kch jap...kak v maok jumpa ktk,k..mesti n wajib! =0).

sb hadiah befday ktk hari ya blm di pos gik..nasib bait bukan brg makan, mun brg mkn, nak ker dh basik kotan lamak gilak blm di pos..kihkihkihkih...kedong kak v balit dec tuk, jadi kita jumpa terus ok...lamak dh kita sik jumpa.lak kak v padah tarikh jumpa,k.

Amni said... BALAS

dear kak v..
Hee.. Okey.. Boleh jak jumpa.. Mun gik s kuching, boleh sine2.. =D

kelak papa kak V padah la k.. Tq.. =)

erolnukman said... BALAS

selamat bkerja...=) mst brusaha lebih juak dah kinek tok..duit...duit..duit..hehehehe

Yumida said... BALAS

org yg bersabar plus byk usaha.....akan dilimpahkn lbh byk rezeki ngn good news sekali....masanya pasti akan tiba juak...

Newer Post Older Post Home