Tuesday, November 15, 2011

Tak Semestinya...

Tersenyum bila ada yang cakap, lagu apa pun yang kamu buat, apa je lagu kamu, aku akan suka. Sebenarnya, tak semestinya kalau lagu tu kamu buat aku akan suka. Boleh tanya kamu. Tak sentiasa aku cakap lagu kamu buat tu best. Dan tak jugak selalu aku cakap suara kamu best bila nyanyi.

Aku cuba menilai macam orang biasa. Maksudnya kalau tak best, aku akan cakap tak best. Kalau best di telinga aku, aku akan cakap best. Dan kamu jugak tahu kalau lagu tu best kamu nyanyi atau buat, aku exitednya lain. kalau dibuat-buat pun kamu tau. Jadi, memang tak de guna la kan saja-saja nak cakap best sebab kamu tunang aku.

Sama macam aku cakap aku minat Shila Amzah. Tapi tak semestinya aku minat Shila Amzah jadi aku cakap Shila Amzah nyer lagu semua best. Aku suka tengok Shila Amzah, suka suara dia. Tapi lagu dia aku cuma suka lagu baru ni dan lagu-lagu Jacklyn Victor dan Cikgu Ning bawak. Yang lain? Aku tak IN sangat. 

Itu saja. 








11 kata-kata jiwang:

Liyana said... BALAS

kan... kan.. xperlu jadi hipokrit. ckp je benda sbnr :)

Amni said... BALAS

Dear Sis Liyana,
kannn... hee.. tak semestinya kan..=)

aliesha kirana said... BALAS

hehee. jujur dlm perhubungan. lebih baik cmtu kaan. xske ckp xske, suka ckp suka. hehe

FazMelati said... BALAS

bila kita transparent kadang-kadang orang tak dapat nak terima.

Mengaji Al-Quran dengan ustaz yang best & coool

I TURUN berat badan lebih 10kg TAK PERLU PILLS PUN :)

beautiful_rose said... BALAS

semua benda kita suka dan tak semua benda kita tak suka. =)

amni,ko dah sihat? harap ko sihat2 selalu okey.....

Amni said... BALAS

dear rose,
hee.. Thanks.. Aku ok da.. Sok nak g site visit.. No worries.. So far so good.. Hehehe... Mmg tak semua kita suka dan tak semua jugak kita tak suka.. =D

dear sis faz melati,
hee.. Maksud transparent tu macam mana? Err..

Dear AK,
kalau jd diri sendiri lbh senang sis.. Nak hidup lama kena terus terang, jujur selalu kan.. Pahit.. Tp lbh baik tau kenyataan dr berpura-pura kan.. Hehe..

FIFIEY LYCHEE MARATION said... BALAS

err suka org tak semestinya suka lagu sebab suara buruk, sama jugak, suka org tak semestinya suka sifat buruk..kehkeh..chills sjalah dgn hidup, lebih indah!

hani apandi said... BALAS

bena kata ktk, kmk minat juak shila amzah tp sik semua lagunya kmk suka.lagu yg paling mek fav nya ngan ning & jakclyn ya..

sik semstinya kta suka seseorang ya alu semua bnda dpolah nya kta suka wpun kta tauk apa d polahnya ya sik bagus.ada juak part kta suka sangat & kurang suka..hee.apa jak dkarut kmk yg lama sik blogging tok haha

Miss Dolce and Gabbana said... BALAS

agreed dengan kenyataan tok.People kat luar suka judge orang lain.Hebat oh.Sik setegal kita adalah orang yang rapat dengannya semua benda yang nya polah ya kita suka.Polah biasa-biasa mun ada rasa kekurangan kritik jak.Just jadi dirik pun hidup pun senang.X perlu hipokrit.Betul sik? :)

Vivi Lim @ Mrs.Nurulazmi said... BALAS

kak v suka lagu Tanpamu...maok mirul nyanyi live dpn kak v...uihhh...dahsyat sik permintaan kak v..kihkihkihkih ;0).

Namee Roslan said... BALAS

tplagu shila amzah yg sy suka baru ni patah seribu tu best juga. hehe. tp lagu lain xde best. hihi. certain2 je. :) kita pendengar yg menilai, tak semestinya minat penyanyi kena minat smua lagunya.

Newer Post Older Post Home