Tuesday, February 28, 2012

Tips Buat Facial Sendiri Di Rumah by Mrs Yurich

Ingat lagi entri, Tips Kulit Cantik Macam Mrs. Yurich? Ehemm.. Semangat lebih ni. Hari tu Paani tanya macam mana nak buat facial sendiri di rumah tu? 


Ada jugak yang lain tanya kat twitter macam mana nak facial di rumah tu. Serius aku cuma pernah facial kat luar sekali je. Itu pun awek abang kamu yang buat. Di rumah. Sebab dia ada mesin semua tu. Lepas tu tak berani nak buat dah. Sebab orang cakap kalau buat facial macam ni kena selalu. Sebab kalau tak muka nampak kusam.

Jadi, sejak sebulan yang lalu, aku belajar dengan kawan macam mana nak jaga muka. Muka dah teruk, mula lah risau kan. Semua benda serba tak kena. Lagi-lagi bila kamu cakap dulu kulit lebih bersih. Haihh... Matilaaa... 

Aku nak bagi tips, tak berani. Makanya, mintak Mrs. Yurich share macam mana dia buat facial kat rumah. Bila baca-baca, eh? Samaaaa laaa.. Aku ni hentam keromo je. Bukan kira betul ke tak. Tapi tips dia bagi betul-betul sama dengan yang aku buat. 

Meh, 1st tips by Mrs. Yurich.


Ok, next Step? Sila terjah blog Mrs Yurich. Sila terjah jangan tak terjah. Sangat rugi tak amik ilmu dari orang cantik kan? Yeay!

Nak nampak lebih cantik, kena makan supplement jugak. Sebab supplement akan bantu dari dalam. Kalau dalam elok, makanya luar akan lebih mudah nak dibaiki. Setakat ni aku amalkan Virgin Coconut Oil, Femme Vita dan Collagen. Mrs. Yurich? Dia beli collagen dan vco dengan aku. Wah. Orang cantik pun makan. Seriusss.. 




p/s: Lepas ni nak share dengan kamu pulak..

6 kata-kata jiwang:

Anne said... BALAS

yeay! cara kita sama cuma kitak perlu rajin & disiplin esp part makan2 ya. Benda cam tok perlu sabar. & YES, supplement kena ada.

Namee Roslan said... BALAS

hehe, selalu malas nk belai wajah. hehe. nak pergi facial..duit plak kan. hehe. so better DIY jela. kena usaha jadi rajin la.ehhehe

♥ p a a n i ♥ said... BALAS

thanks amni!! hohoho nk sambung tgok step 2 pulak kat blog mrs yurich tu :)

Cik Nurul said... BALAS

thanks sharing.. ^^

PinQib said... BALAS

minyak johnson3 la paling berkesan nak buang kesan3 celak tu

sha my heart said... BALAS

best jgk. Nk cuba la. Tq.

Newer Post Older Post Home