Tuesday, May 8, 2012

Travel Catalyst Mukah 2 : Lapangan Terbang Mukah

Ok, sambung cerita Travel Catalyst Mukah 1 : Kapal Terbang. Kapal terbang kecik ni nama lain dia orang panggil TWIN OTTER. 

Masa nak mendarat tu, nampak lah helikopter Kerajaan Negeri Sarawak dan Borneo Ways nyer twin otter. Teruja giler. Yer laa.. 1st time sampai Mukah. Masa tu dalam hati tertanya, mana airport Mukah. Sekaliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii... twin otter yang kami naik berhenti dekat kawasan heli dan twin otter Borneo Ways tu. Aku tengok bos blur. Aku blur. Lepas tu masing-masing gelak. Lols. Ingatkan aku sorang yang ingatkan tu hanger. 

Masa nak keluar, aku bagi bos keluar dulu. Aku orang nombor 2 last yang keluar. Belakang sekali sorang cikgu. Dia gelakkan tengok aku dapat jalan tanpa menunduk. Untung jadi orang kecik. 

Masa keluar tu, aku dan bos gila amik gambar. Sebab tak pernah kan.. memang cam jakun je. Sayang gambar tak de kat dalam hp aku. Semua dalam camera canggih bos. hiks. 

Masuk airport blur sebab langsung tak de orang tunggu check IC ke apa.. Terlilau-lilau cari mana nak amik barang dalam kargo. Sambil tengok keadaan sekeliling, bos tunjuk tempat amik barang. hoh? Ini ke??? Ingatkan tempat menunggu. Hiks..


Sambil tunggu amik barang, call mak,. SMS kamu. Mak gelak je dengar aku cakap apa. Yerlaa.. memang jakun betul lah aku. Lewat petang baru dapat cakap dengan kamu. Lepas amik barang, teringat Sen cakap kat luar memang akan ada van or cab yang tunggu. Tapi bila keluar, satu pun tak nampak. Dah risau. Call Sen. Mintak tolong. Tapi Sen plak tak de transport kena tunggu kejap. Ztie call cakap dah sampai.. Whoaaaaaaaaaa... Kaau lah penyelamat.. dan akan sentiasa di hatiiiiiii.. hahaha.. dan dan keluar lagu Tanpamu.. 


Sambil tunggu Ztie dan Azhie jugak Sen, lepas depan ni. Amik gambar. Bos pulak sibuk sebab ada masalah kat HQ. Abaikan. Yang penting, Mukah sangat best!! 

Tak lama lepas tu, Ztie sampai dengan Achie. Masuk barang dalam kereta. Teruja sampai lupa nak call Sen balik. Sen datang masa kami nak keluar airport. Call dia untuk tunjuk jalan dan ajak lunch sama.. 

Masa dalam perjalanan tu..... To be continued..... 

2 kata-kata jiwang:

ASaDa RyutaRo said... BALAS

nang simple lah airport mukah. cam rumah biasa jak..

lom pernah gik ke mukah. huhu..

Cik Amni said... BALAS

Dear Asada,
memang sangat simple.. hehe.. ada rumah lagik besar dari airport tok kat Mukah sia.. rumah urang mukah boleh tahan juak besar2.. silalah ke Mukah. nangggg besttt!

Newer Post Older Post Home