Tuesday, May 31, 2011

Sebab Mereka Gila!

Tengok balik receive call. Kamu ada call kul 2.30 pagi. Biar betul? Apa tah aku cakap? Malam tadi kamu celebrate birthday dengan Joe Lie, Afif dan Aisyah (gf Afif), Maulana, Eka dan ajut (bf eka), ajid dan sapa lagi, aku tak sure. Kay macam ada. Dorang tengok Pirates of Carribean tanpa aku. Sedih oh!

Kan aku ada cakap aku soh kamu call aku kan? Kamu call. Tapi setengah jam awal. Lepas tu, kamu soh aku call balik bila dah nak kul 12. Kan? Pandai. Cik Ain Zalikha, saya tak gayut ngan encik tunang. Dia celebrate birthday dengan orang lain. Sob.. Sob.. Sob...

Kamu keluar, aku jugak keluar malam tadi. Sekejap. Melepak ngan budak-budak sekolah menengah. Kawan baik. Diam tak diam, rupanya dah 12 tahun kami berkawan. Ada M? Yes! Of course. Ada Syafiq, Effida (merangkap isteri Syafiq) Asfar dan Jo. Yang lain tak dapat datang.

Ingat lagi cerita pasal yang ini?

Jahat oh kami sebab jadikan budak tu bahan cerita. M cakap dia usha budak popuan tu. Serius budak tu dah tangkap cintan ngan M sampaikan asyik-asyik nak bawak M keluar. Ha engkau! Sebelum nak couple ngan kawan aku, kena la interview dengan semua kawan baik dia dulu kan?

Budak tu dah jumpa Asfar. Terus failed! Sebab nya, balik lepas hantar Asfar, dia boleh cakap, Asfar tu nak tackle dia. Ayat paling tak tahan yang buat aku gelak tak ingat..

Popuan tu : "Saya pelik tau! Setiap kali ada lelaki nak tackle saya, mesti kawan-kawan dia pon berebut nak kat saya"

Oh pleaseeeeeeeeee.... Langsung tak Asfar tu nak kat dia. Asfar dah ada yang jauh lebih baik. Salah ke being friendly dengan orang yang konon-konon bakal awek kawan baik kita? Adushhhh!

Yang paling tak tahan, mana je pergi, bila ada lelaki tengok dia, mesti dia akan cakap,

Popuan tu : "Eee... lelaki ni suka tengok kita. Tau la kita ni hot. Tu semua nak tackle kita la tuh"

OMG! Aku tak dapat nak sambung. Tiba-tiba aku rasa nak pengsan. Makin banyak aku tulis, makin menyampah plak aku. Kenapa ada perempuan mentaliti macam gitu? Layan baik sikit, pandang sikit, terus ingat nak tackle. Oh tolong lah! Haihhh!

Adoii.. Kan dah jadi bahan untuk kitorang bergelak sakan. Err.... Kerana mereka gila mereka kawan baik aku! YEahh!

p/s : Pesanan untuk aku. Jangan mudah perasan okey!

6 kata-kata jiwang:

Cik Cammy Lia said... BALAS

hahaha hot sgt kew budak tu? ish gelinyeeeee...

lalink7 said... BALAS

amni..one of my friend pun ade sindrom macam niee..pitiful..setiap kali dia cakap mcm ayat amni ktorang mesti akan diam slama mungkin untuk tukar topik baru..menyampah %$##^%(*

IzatyMardziah said... BALAS

hahaha... kadang2 memang ada yg jns cepat perasan :))

[sutera kasih] said... BALAS

hehe..ada2 jak..tp btl ya..jgn mudah prasan heee



koleksi video jozan

Amni said... BALAS

Dear Cik Cammy Lia,
hot la jugak kot... hihi..

Dear lalink7,
hahahahah.... tired kan nak layan orang macam tu.. hehehe..

Dear Izaty,
alamak dear... memang ramai.. jangan kite sudah.. huhu

Dear SK,
aiyoyo....

Kimi Ismawi said... BALAS

i'm 1 of those people who say those kind of words.... but note: bukan perasan.... sengaja nk polah lawak..... those who know me well, know i am a joker yg slalunya joke semua lame. muehehehe....

Newer Post Older Post Home