Wednesday, October 5, 2011

Dah Tahu Kenapa Hati Tak Keruan Semalam....

Semalam aku ada cakap hati aku semacam jer. Berdebar-debar, rasa nak nangis yer jugak. Entah apa-apa jer. Mak aku cakap, kalau macam tu, memang ada lah yang dok cakap pasal kita.

Tadi, lepas pergi bank, terasa nak makan kat Dayang Food Corner. Ingat Mr. Atiqah? Yes! Kedai Makan Mr. Atiqah jaga. Sampai jer sana, ingat nak masuk senyap-senyap. Sekaliiii... Mr. Atiqah perasan aku datang...

Mr. Atiqah : oiiiiii.... panjang umur... dua tiga hari ni kami carik amni tau...

Mak Cik kepada Mr. Atiqah : Ya allah.. panjang umur... tercarik-carik mana la tunang Amir ni lama tak nampak...

Aku pergi salam mereka sorang-sorang. Alahaiiii... rindunya lah ngan mereka.

Aku : Sibuk kerja sikit... Biasa makan kat rumah jer...

Mr. Atiqah : Ingatkan Amni ngan kawan-kawan dah ada port lain nak makan.. lama tak nampak pergi sini...

Mak Cik kepada Mr. Atiqah : Tu laaaa.... selalu jer carik tak nampak batang hidungnya.....

Terharu aku. Tak sangka plak orang ingat kita macam tu kan.. Lepas makan, borak-borak ngan mak cik yang buat air kat dapur pulak...

Mak Cik Dara : Mana tak nampak?

Aku : Sibuk sikit dengan kerja cik...

Mak Cik Dara : owhh...

Aku : Amir mana?


Lepas tu borak-borak kejap. Balik office. Dah lega. Senan hati. Patut pun aku asyik nak makan kat Dayang Food Corner je kebelakangan ni. Rupanya memang diseru. Hiks..

p/s: Pernah tak rasa berdebar-debar macam tu?

10 kata-kata jiwang:

nabilah_2908 said... BALAS

oh..kalau org cakap tntg kita..cakap yg baik2...tkpe la kan..? :)

♥ p a a n i ♥ said... BALAS

hahaha ;)

C i k P i p i T e m b a m said... BALAS

hahaha.. pernahhh ... klau tiap2 hari mcm tu susah plak nk tido kan. kita ni kuat tdo :P

ainz said... BALAS

kalau cakap buruk2 pun ape salahnye nabilah...dapat pahala free..alhamdulillah..

penah gak rase debar2..memang gerenti takle tdo malam..penyakit kronik sy..huhuhu

Namee Roslan said... BALAS

hiih banyak kali je rse debar2 tak pasal2. salu bila sy nk period..haha. tibe2 hati jd gemuruh lah, pastu nangis la..haha sedih tak tentu hala. esok period. haha.

erolnukman said... BALAS

wahh..kira dah biasa gilak2 lah ktk dgn dak kedei ya mun dah smpey ke dapur..=)

Amni said... BALAS

dear nabilah,
heee... Kalu cakap buruk, biar tak tau.. Hahaha....

Dear cikgu erol,
aok.. Ng biasa gilak2 la.. Semua dah kenal n rapat mcm family.. Dolok mirul pernah part time kedei makan ya.. Hee.. Mr.atiqah ya ex student AF6.. Sama minat muzik nya ngan mirul.. Lagik la rapat kmk org.. Hee..

beautiful_rose said... BALAS

pernah jugak rasa tak sedap hati tak tau kenapa.tapi lama2 perasaan tu hilang.sampai sekrang tak tau apa punca.

Cik Eka said... BALAS

kdang2 berdebar gak amni..

biasa kalau perkara buruk ataupun yg gembira..

debar2 rasanya..hehe

.sweet-ants. said... BALAS

kena sntiasa fikir positif syg.. masa rehat, rehat betul2... jgn stress sgt

Newer Post Older Post Home