Monday, January 9, 2012

Munasabah Ke MunakBELASAH?

Seminggu dua ni kerja aku dah macam ALONG je. Kalau along biasanya p kutip duit, kalau tak bayar dah lama kena belasah. Aku plak p mintak report dekat client untuk report yang aku buat yang kena hantar ke pihak berwajib kerajaan negeri. 

Geram dengan client kalau pihak berwajib tu datang, bising-bising cakap report lambat, dia akan blame aku sebab mereka kena marah. Tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.. dalam proses nak siapkan cepat report tu, TAK BAGI KERJASAMA macam mana nak siapkan cepat???? 

Contoh macam baru je tadi,

Aku : Boleh cakap dengan En. Bulan (bukan nama sebenar)?

Kerani : Sekejap yer..

Aku : Ok...




Tak lama lepas tu, 

Kerani : Kak.. sorry... BOS CAKAP DIA TENGAH ONLINE

Aku : Ha???????  *tercengang*

Hoiiiiiiiiiiii... Sejak bila kalau online tak boleh nak cakap? Lain la kau skype. Online kotttttttttttttttttttttttttttttttt.... kalaupun data yang aku nak tu tak dapat nak bagi cepat, sila la bagi alasan MUNASABAH SIKIT. Ke MU NAK KENA BELASAH baru nak bagi? ok, ini aku tak berani buat. Kang lari client aku.

Geram tau. Kerja nak semua cepat. tapi tang nak bagi kerjasama tu susah giler. Betul-betul rasa nak belasah orang ni.

7 kata-kata jiwang:

miss niedNied said... BALAS

saba jelahh kann . mmg penat nk lyn org yg mcm tuhh.. haihhh

RaMa-RaMa Fareeza said... BALAS

mungkin online ya means on the phone kot?..heheh

RaMa-RaMa Fareeza said... BALAS

sebb mun kat ctok pun urg akan kata he/she is on the line hehhe mun tengh kakar lam phone lah

Zura said... BALAS

itu yg buat keje kite tertangguh...

ainz said... BALAS

Okeh..sy tgh online gak..xle ckp..xle makan..xle buat ape2..hehe..mmg alasan tak munasabah..agak2 la nk bagi alasan pon..hurm

mOon jOhari said... BALAS

encik bulan ? ? ?
hahahahaha

Namee Roslan said... BALAS

haahhaha, sabar jelah layan org mcm tu...

Newer Post Older Post Home