Wednesday, December 14, 2011

Memang Nak Kahwin, Tapiiiiiiii.............

Eh, sungguh ke nak datang Sarawak kalau aku dan kamu kahwin ni?




Terharunya kat korang ni,

Sweet ants - hee.. tapi biasanya kalau dah merancang, mesti dah nak kawen kan? hiks...

Juliet - betul ni? =p

Namee - sat g explain nape tak kawen lagi... hahaha... kamu sila kawen cepat...

Ainz - tak pe, kamu dulu pun tak pe.. hihi... rasanya tak de la ramai sangat blogger nak pegi kenduri kawen saya.. haha

MissNied - ok, nanti bitau awal-awal ngan nied.. kena pegi jugak.. hahaha

Nabilah - buat kat kuching je sis.. sebabnya dua-dua pun orang sini kan.. lagipun rumah sebelah taman je.. hehe..

Kitla - ko tak p... siappppppppppppppppppppppppp! hahahahhaha.....

en. labulabi - eh? bukan kitak sudi nak jadi photographer kmk kah? hihi.....

Cik cammy - insha allah. amin... terima kasih atas doanya... =)

Zura - heee.... insha allah.. doakan... kalau ada rezeki... =)

Tia - wahhhh... kerja serian kah tia? sila lah jumpa mun turun ke kch... hihi.. thank u doanya...

Oshinz - wani dah booking nak jadi pengapit takkan oshin tak de.. hahahha

paani - insha allah, will do.. doakan.. hehehe....


Heyyyy... korang ni buat aku teruja nak kawen cepat pulak. Hiks.. Memang nak kawen cepat, tapi masalahnya,

1) Kursus kawen pun tak pegi lagi.

2) Duit tak cukup.

Serius kat Sarawak kursus kawen dah fully booked sampai Januari. Ingatkan kalau kamu balik bulan 12 ni, aku dan kamu nak pergi kursus kawen. Tapi masalahnya, tak tau pulak yang kena booking bagai tu. Adoyaipun. Kalau tak pergi bulan ni, memang tak tau akan pergi bila sebab kamu akan sangat sibuk start bulan Januari ni dengan ASWARA. Kalau lah kamu tak de show untuk balik Sarawak, memang akan lambattttlah lagi, nak ke kursus kawen dan walimahnya.

Sebab tu aku beri-ria mintak tolong kawan-kawan untuk vote di SINI. Sebabnya, kalau ramai yang tolong aku vote kuching, insha allah, kamu akan balik dan aku boleh booking terus untuk pergi kursus kawen. Jadinya, meh la tolong aku mudahkan kerja. hihi....

Yang keduanya, aku dan kamu plan nak guna 100% duit sendiri, tak nak hutang or sponsored by parents untuk kerja kawen aku dan kamu. Jadiiiii.... nak simpan duit tu memang la sangat-sangat ambil masa kan? Tambahan pulak kamu nak sambung belajar lagi. Jadinya memang duit show kamu kena simpan untuk belajar dulu. Kawen? Lepas tolak sana-sini, mungkin akan ambil masa. Kecuali kalau nak buat majlis akad nikah je, lepas kursus kawen memang boleh je. Tu dah lebih dari cukup duitnya. Tapi kena jugak jaga air muka mak ayah kan?

Makanyaaaaaaaaa... sebab tu la kebelakangan ni aku sangat sibuk sampaikan blog pun jarang update. Dan jugak, sebab tu la kalau nampak aku balik-balik promote barang-barang catalyst. Sekarang ni sibuk dengan catalyst sebab aku dah de stokist sendiri. Kalau nak beli, meh la order. Hiks...  Dan sebenarnya sebahagian besar duit simpanan aku untuk kerja kawen aku dan kamu adalah hasil daripada jualan VCO, Femme Vita, Collagen. Terima kasih kawan-kawan yang sentiasa menyokong. Macam tau-tau je aku sedang kumpul duit tuk kawen.

Apapun, duit tu masalah kecik berbanding dengan masalah nak curi masa kamu untuk pergi kursus kawen. Jom la tolong aku supaya kamu dapat balik kuching. Senang je. Just vote kuching untuk form INI. Wahhh.. gitu. Terima kasih atas jasanya. Lepas kursus baru dapat fikir bila tarikhnya dan plan seterusnya... Kalau ada rezeki kamu untuk join INI, mungkin duit tu langsung dah tak jadi masalah dah. Insha Allah, aminnnn... 






p/s : terlalu transparent ke? 

12 kata-kata jiwang:

Lady Shana Sweet said... BALAS

hahahah sma macam kmk kowh.. kemain jak madah nak datang sarawak geng2 di KL tok eyh.. hahaha

labulabi said... BALAS

mun kat kuching penuh book kitak leh mintak rah kota samarahan.masih dekat nak.coba2 la tipon jabatan agama islam kota samarahan ya.insyaAllah ada kekosongan.sikit sikit lama lama jadi bukit.hehe.amalan menabungkan amalan yang mulia.hehe kmk tunggu kitak kompom jak bila tarikh keramat ya.hahaha.

Juliet_iRa~" said... BALAS

moga sampai seru kahwin tu..hee

y lain boleh cuba settlekan kan amni..:D

gadisBunga said... BALAS

telus yg bagus. sebab mungkin ramai juga couple lain yg ada dilema macam kamu, jadi jgn terkejut kalau ada yang tampil memberi komen nanti. :)

SyAfaWaNi ♥‿♥ said... BALAS

hahaha..pengapit wani dah cop..oshinz jadik flower girlnya boleh kot kan amni? ekeke

oshinz said... BALAS

=) hihi.. macam tau-tau je amni ni tau. wani tu mane bleh pergi sorang-sorang. nanti kite jeles oh.

Dr. Amirah said... BALAS

yang penting nilah tu kak amni..walimah lepas ya pun sekda hal.. hantaran pun bukan benda wajib.mun kamek, mun dah sampe tahap wajib kawen, nikah jak dolok..kenduri kelak2 pun sekda hal..sik susah pun Islam tok..certain urang melayu jak stay dengan adat yang sekda pun dalam Islam. kita tok nikah cari redha Allah bukan redha manusia. wallahua'lam :)

Hanis MY said... BALAS

akak pun akan g ok! leh cuti2 sarawak...

♥ p a a n i ♥ said... BALAS

tp serius saye kne kumpul duit dululah kalau nak g kuching lg.hehehe

Amni said... BALAS

Dear En. Labulabi,
insha allah, kelak kmk maklumkan.. heheh... thank u so much!

Dear Juliet,
yer.. insha allah.. amin..

Dear GB,
tak de yang tampil... hihi...

Dear Wani,
hahahahahha.... boleh la.. ketua flower girl la... eekeke...

Dear Oshinz,
heee... suka la korang ni.. ha, pergi sama-sama...

Dear Amirah,
hee.. betul lah apa kata kitak.. tp redha mak bapak penting juak kan? Hee... Mun sik dapat redha mak bapak, sik dpt redha Allah, betol sik? =)

Dear Kak Hanis,
Yey!!! insha allah nanti jemput... =)

Dear Paani,
heeeeee..... boleh-boleh.. sila kumpul start sekarang... =p

Dr. Amirah said... BALAS

aok benar juak kata kitak..nak mujok ati mak ayah ya sehal agik.adoi..tapi nang heran eh kamek, mak ayah kinek tok berik jak anak bergerek tapi sik berik nikah..haih..wallahua'lam

Namee Roslan said... BALAS

kdg2 org tak kahwin sbb tunggu duit cukup. tp target tinggi sgt sbb tu tak kahwin2. hmmm, semuapengaruh artis kahwin grand2 kita pun nak juga...:(

Newer Post Older Post Home